Iuliu Mureșan: "Dacă continuăm cu victorii pe linie, ne putem gândi și la titlu"

Iuliu Mureșan:
Președintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureșan, se gândește la titlu după calificarea în echipei sale în play-off.

"Dacă continuăm cu victorii pe linie, ne putem gândi și la titlu. Orice echipă din față poate spera la titlu. Mă așteptam să avem un parcurs bun, am fost și eu în stagiul de pregătire, am urmărit echipa. Sigur că trebuie să ai și noroc, dar trebuie să și muncești. Sunt încrezător că vom scăpa și de insolvență, pentru

că nu mai avem datorii și nu există motiv ca să mai fim în insolvență. Vom face niște demersuri la momentul potrivit (la FRF și UEFA - n. red.) pentru a putea juca în Europa din toamnă, dar în primul rând trebuie să ieșim din insolvență", a explicat oficialul "feroviarilor" pentru ZIUA de CLUJ.

CFR Cluj a învins-o cu 1-0 pe Viitorul, duminică, pe propriul teren, în ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 1. Unica reușită a întâlnirii i-a aparținut lui Ciprian Deac, care a marcat cu un șut lobat din interiorul careului. A fost a doua reușită a mijlocașului român de la revenirea în Gruia, după cea din egalul, 1-1, cu Steaua. "Deac e un jucător foarte bun, ajuns la deplină maturitate", a spus Iuliu Mureșan.

La sfârșitul săptămânii trecute, noul acționar majoritar al CFR-ului, Marian Băgăcean a virat aproximativ 5 milioane de euro în conturile clubului, sumă necesară pentru ieșirea din insolvență. Conform gsp.ro, suma respectivă ar fi venit de la Abris Lelbach, investitor neamț care deține acțiuni și la clubul german Werder Bremen. Acesta ar urma să preia clubul din Gruia, mai spune sursa citată. Iuliu Mureșan dezminte, însă, această posibilitate.

"Marian Băgăcean e investitorul echipei, el a băgat bani în conturi, se poate verifica acest lucru", a mai declarat acesta.

CFR Cluj a terminat sezonul regulat pe locul 3, cu 43 puncte, având un record de 14 victorii, 7 remize și 5 înfrângeri. Cu toate astea, "feroviarii" pot coborî pe 4 în funcție de rezultatul pe care îl va obține Astra, luni, cu FC Botoșani.

CFR a înregistrat patru victorii consecutive în ultimele 4 meciuri din sezonul regulat, ardelenii trecând de Gaz Metan Mediaș (2-1), ASA Târgu Mureș (2-0), CSM Poli Iași (2-1) și FC Viitorul (1-0). Prima etapă din play-off este programată peste o săptămână, moment când punctajele celor 6 echipe calificate vor fi înjumătățite.

Tabelul echipelor calificate în play-off: Viitorul, Steaua, CFR Cluj, CS Universitatea Craiova, Dinamo, Astra

Comenteaza