Exclusiv INTERVIU. Cosmin Dur-Bozoancă, omul care dă singuranță defensivei “Șepcilor roșii”: “Mi-aș dori să rămân la Universitatea Cluj”

INTERVIU. Cosmin Dur-Bozoancă, omul care dă singuranță defensivei “Șepcilor roșii”: “Mi-aș dori să rămân la Universitatea Cluj”
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Portarul împrumutat de la Viitorul își dorește promovarea în acest sezon și cât mai multe apariții în alb și negru.

Titular incontestabil în formația Universității Cluj, care își propune promovarea în acest sezon, Cosmin Dur-Bozoancă a vorbit pentru Ziua de Cluj despre experiența în echipa clujeană, obiectivele sale personale, dar și despre fotbaliștii săi preferați.

Cum a fost începutul de sezon pentru tine?

A fost un sezon în care am avut aștepări cu toții. Obiectivul este foarte clar, promovarea. Am început sezonul cu o victorie, dar după a venit înfrângerea de la Târgoviște și am avut sincope în deplasare. Ușor-ușor am reușit să reglăm totul și sperăm ca în meciul cu Ripensia să obținem cele trei puncte.

Care sunt șansele la promovare a Universității Cluj?

Având în vedere bugetul, lotul, condițiile, suporterii, clubul este unul profesionist și cred că avem șanse foarte mari, suntem chiar favoriți.

Poza noua 17.10.2018

foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Care crezi că sun principalele contracandidate la promovare?

Snagov și Clinceni sunt pe primele locuri, dar cred că e greu s se mențină acolo. În plus, mai sunt Chindia și Petrolul.

Cum ai reacționat când ai aflat de interesul Universității Cluj pentru tine?

A fost o decizie luată în scurt timp. Am analizat totul foarte bine și am știu că aici este un proiect serios și există stabilitate din toate punctele de vedere. Am acceptat imediat, mai ales că obiectivul este promovarea în Liga 1.

Cum te înțelegi cu noii colegi?

Foarte bine, am fost primiți toși cei care am venit foarte bine. Avem o relație foarte bună, suntem ca o familie.

Poza noua 17.10.2018

foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Sunteți mulți jucători cu un trecut la Viitorul Constanța. A ajutat acest lucru la integrarea voastră?

Da, având în vedere că ne cunoșteam. Noi și stăm împreună, putem spune că a ajutat, dar am avut timp în perioada pre competițională și în cantonament să ne cunoaștem foarte bine.

Speri să te întorci înapoi la Viitorul, la finalul sezonului, sau speri să rămâi la Universitatea?

Sper pentru moment să promovăm. Nu depinde doar de mine, eu mi-aș dori să rămân și aici dacă vom reuși promovarea.

Te gândești și la o convocare la Naționala U21, pentru care ești eligibil?

Sunt trei portari foarte buni acolo, Radu joacă în Serie A, iar ceilalți doi joacă la echipe de Liga 1. Dacă voi munci și evoluțiile mele vor fi bune e posibil să am o șansă.

Poza noua 17.10.2018

foto Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Care e echipa ta favorită?

Preferatele mele sunt Liverpool și Barcelona.

Cine e idolul tău?

De când eram doar un copil l-am admirat pe Iker Casillas.

Cât de departe crezi că poți ajunge în carieră?

Ca să ajungi departe trebuie să ai aspirații mari. Îmi doresc să joc la un club foarte bun din Europa și la Națională. Totul trebuie luat pas cu pas.

Cosmin Dur-Bozoancă a jucat în toate cele 13 partide din actualul sezon al Ligii a 2-a. Portarul este împrumutat de la Viitorul Constanța, iar singura sa experiență la seniori este cea de la Poli Timișorara, pentru care a evoluat în sezonul trecut din eșalonul secund.

Comenteaza