Înotătorii clujeni cu deficienţe de vedere, în primele poziţii într-o competiţie europeană

Înotătorii clujeni cu deficienţe de vedere, în primele poziţii într-o competiţie europeană
Cei patru tineri înotători cu deficienţe de vedere din Cluj care au participat la Campionatele Europene de Nataţie din Berlin s-au clasat pe primele zece poziţii în probele unde au concurat.

Sportivii au format prima echipă de înotători români care s-au calificat pentru Campionatele Europene IPC, la care au participat 440 de sportivi din 36 de ţări. Naomi Ciorap a obţinut locul 4 la proba de 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras şi locul 5 la 50 m liber, calificându-se la toate aceste probe pentru competiţia de anul viitor din Londra. Totodată ea s-a clasat pe locul 2 în proba de 100 m spate feminin şi pe locul 6 la 100m liber. Samuel Ciorap a obţinut locul 6 în finala de 100 m bras, cu un timp de 1.12 minute - cel mai bun timp al său de până acum şi s-a calificat pentru competiţia din Londra. Valentin Velecico a obţinut locul 5 la 100 metri bras, ceea ce îl clasează pe poziţia a cinea în clasamentul european.

"Tinerii înotători au obţinut rezultate bune, dar nu au câştigat nicio medalie: totuşi, toţi şi-au îmbunătăţit cel mai bun timp cu 3 până la 7 secunde în toate probele, demonstrând că sunt capabili să se perfecţioneze, iar Samuel şi Naomi s-au calificat deja pentru Londra în patru probe", a explicat antrenoarea Emese Maniu. Ea adaugă că înotătorii clujeni au doar 15 sau 16 ani şi au concurat cu înotători în vârstă de 20 de ani. "Sunt rezultate excelente", spune ea.

Comenteaza