Încheiem preliminariile cu o remiză. Danemarca – România 1-1. Clujeanul Deac a egalat pe final

Încheiem preliminariile cu o remiză. Danemarca – România 1-1. Clujeanul Deac a egalat pe final
Naționala României a scos un egal cu selecționata Danemarcei, scor 1-1, la Copenhaga, în ultima etapă din preliminariile CM 2018.

După o primă repriză în care nu s-a marcat nici un gol, danezii au beneficiat de un penalty. Lovitura de pedeapsă a fost dictată după un presupus fault în careu al lui Cristian Ganea la Bendtner.

Portarul Tătărușanu a reușit să atingă mingea șutată de Eriksen, dar nu a putut evita golul (60). Cristi Ganea a fost apoi eliminat după primirea celui de-al doilea galben (62). El a mai fost avertizat și la faza penalty-ului.

Când nimeni nu se mai aștepta, selecționata pregătită de Cosmin Contra a restabilit egalitatea. Mijlocașul lui CFR Cluj, Ciprian Deac, a înscris cu un șut deviat din interiorul careului (88). Este prima reușită a fotbalistului clujean în tricoul naționalei de seniori. Meciul de pe Parken Stadium a fost primul pentru Deac după şase ani și jumătate de la ultima prezență sub "tricolor".

S-a terminat 1-1 și România încheie preliminariile pe locul 4, cu 13 puncte. Este a cincea campanie pentru mondiale ratată de "tricolori" în ultimii 20 ani. România nu a mai jucat la un Campionat Mondial din 1998. Polonia a câștigat grupa României, cu 25 puncte.

În ultimul joc, selecționata în care joacă Robert Lewandowski a trecut cu 4-2 de Muntenegru și a obținut, astfel, biletele către turneul final din Rusia. Danemarca a terminat pe 2, cu 20 puncte, și așteaptă celelalte rezultate de duminică seara pentru a vedea dacă se califică la baraj. În play-off ajung primele opt formații de pe poziția secundă.

Danemarca - România 1-1 (0-0)

Au marcat: Eriksen (60 penalty)/Deac (88)

Cartonaș roșu: Ganea

Cartonașe galbene: Kjaer/Băluță, Ganea, Tătărușanu, Budescu, Hoban

Danemarca: Schmeichel - Kjaer ©, Durmisi, Christensen, Kvist, Delaney, Eriksen, Bendtner (Dolberg 70), Dalsgaard, Poulsen (Schone 83), Sisto. Selecționer: Aage Hareide

România: Tătărușanu - Bălașa, Chiricheș ©, Grigore, Ganea - Hoban, Stanciu - Deac, Băluță (Țucudean 83), Budescu (Bancu 66) - Andone (Keșeru 70). Selecționer: Cosmin Contra

Arbitru: Deniz Aytekin (Germania)

Teren: Parken Stadium, Copenhaga

Comenteaza