Început greu de campionat pentru CFR Cluj. Trupa lui Șumudică s-a chinuit cu nou-promovata FC U Craiova

Început greu de campionat pentru CFR Cluj. Trupa lui Șumudică s-a chinuit cu nou-promovata FC U Craiova
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația din Gruia a învins la limită, scor 3-2, echipă pregătită de Adrian Mutu, în primul meci al celor două cluburi în noul sezon al Ligii 1.

“Feroviarii” au început bine partida și s-au instalat în jumătate adversă. Fanii olteni și-au făcut simțită prezența la revenirea în Liga 1, însă au fost reduși la tăcere de golul lui Ciprian Deac, care a deschis scorul în minutul 10, cu un șut din interiorul careului.

Imediat, Chipciu a scăpat singur, a încercat să îl lobeze pe Gremsl, portarul a respins, însă balonul a ajuns la Tahiri, iar debutantul a reușit să majoreze diferența (12). După cel de-al doilea gol înscris, clujenii au redus din turație, iar retragerea i-a costat.

La jumătatea reprizei, Bauza, ajutat și de o deviere a lui Ciobotariu, a reușit să îl învingă pe Arlauskis. Împinși de la spate de suporterii sosiți de la Craiova, elevii lui Adrian Mutu au continuat să pună presiune și au restabilit egalitatea. În minutul 33, la un corner, Baeten a scăpat din marcaj și a marcat, cu largul concurs al lui Arlauskis.

Trupa lui Marius Șumudică a fost afectată de golurile încasate, dar s-a aruncat în ofensivă și a încercat să intre în avantaj la cabine. Totuși, Petrila a fost singurul care a reușit o acțiune promițătoare (40), însă scorul pauzei în Gruia a fost 2-2.

CFR Cluj a continuat să preseze și în startul actului secund, iar Ciobotariu a fost aproape de a înscrie, însă Gremsl a intervenit salvator (47). FC U Craiova a părut lipsită de soluții și totodată mulțumită cu rezultatul înscris pe tabelă.

Campioana a fost echipa care a controlat jocul, însă s-a lovit de barajul defensiv al oltenilor, care s-au organizat pe două linii. Totuși, cu un sfert de oră înainte de final, Petrila a venit bine la colțul lung la o centrare a lui Păun și a reușit să aducă bucuria în Gruia (75).

Formația pregătită de Marius Șumudică a gestionat bine ultimele secvențe ale partidei și a conservat rezultatul. Astfel, CFR Cluj începe cu o victorie sezonul de Liga 1, scor 3-2, în fața celor de la FC U Craiova.

Comenteaza