În căutarea revanșei. "Feroviarii" întâlnesc Astra lui Șumudică

În căutarea revanșei.
CFR Cluj va evolua duminică seara, pe teren propriu, în compania Astrei Giurgiu, în cea de-a cincea etapă a campionatului intern.

Disputa cu campioana en-titre are loc la doar cinci săptămâni de la Supercupa din 16 iulie 2016. Atunci, echipa din Giurgiu s-a impus cu 1-0 în fața CFR-ului, pe Cluj Arena. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de brazilianul cu cetățenie română, William de Amorim.

Având în vedere rezultatul înregistrat atunci, partida cu giurgiuvenii poate fi considerată și o revanșă a "feroviarilor" pentru trofeul pierdut.

În momentul de față, gruparea din Gruia se află în continuare pe locul 12, cu un punct în minus și un golaveraj de 4-4. De partea cealaltă, Astra se află la doar 5 puncte distanță de "vișinii". Elevii lui Marius Șumudică ocupă locul 11, cu 4 puncte și un golaveraj de 5-7.

Săptămâna trecută, CFR Cluj a terminat la egalitate (1-1) partida cu Pandurii Târgu-Jiu, de la Severin. Giurgiuvenii, în schimb, au obținut primul succes din actualul sezon. Ei s-au impus cu 3-1, acasă, în fața "lanternei roșii" ACS Poli Timișoara.

Joi, Astra a remizat (1-1) cu West Ham United în play-off-ul Europa League. Englezii au deschis scorul în minutul 45 (Noble, penalty), dar formația pregătită de Marius Șumudică a reușit să egaleze cu 7 minute înainte de final. Reușita i-a aparținut internaționalului Denis Alibec.

Cu un succes în "derby-ul" de duminică, echipa antrenată de Vasile Miriuță va reveni pe plus. De asemenea, CFR-ul se va apropia la doar două puncte de formația lui Șumudică. Astra, în schimb, poate reveni pe locurile care asigură calificarea în play-off.

În confruntarea cu deținătoarea Supercupei, CFR-ul va avea câteva absențe importante. Bruno Guimaraes și Mario Camora sunt accidentați, iar Antonio Jakolis rămâne incert pentru partida de la Cluj. De asemenea, Cristi Bud se află în negocieri cu sud-coreenii de la FC Seul. Totodată, Iuliu Mureșan a revenit la conducerea echipei din Gruia.

La rândul ei, lotul Astrei a suferit unele modificări de la Supercupa din 16 iulie. Fernando Boldrin și William de Amorim s-au transferat la Steaua, dar în locul lor au venit Cristi Săpunaru și Viorel Nicoară. Ultimul a evoluat la CFR în perioada 2011-2013 și a contribuit la câștigarea celui de-al treilea titlu din istoria "feroviarilor".

Sâmbătă seara, trupa antrenată de Vasile Miriuță a parafat mutarea fostului dinamovist, Laurențiu Rus. Transferul a fost anunțat pe pagina oficială de facebook a echipei. Rus a trecut și pe la Astra Giurgiu, în sezonul 2014-2015. Este născut la Cluj și și-a început cariera la rivala Universitatea.

Din tabăra "vișiniilor", cei mai proeminenți jucători sunt atacantul Cristian Lopez (2 goluri în acest sezon), portarul Mihai Mincă și mijlocașul Davide Petrucci. Utimul dintre ei este renumit pentru șuturile spectaculoase de la distanță.

De la Astra, pot fi periculoși Daniel Niculae și Cristi Săpunaru. Ambii au marcat câte două goluri în acest sezon.

În ediția 2015-2016 a Ligii 1, CFR Cluj a înregistrat două remize (1-1 și 2-2) în disputele cu giurgiuvenii.

Partida dintre CFR Cluj și Astra va avea loc duminică seara, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca. Meciul va începe la ora 20.30 și poate fi urmărit în direct la TV pe Dolce, Look și Digi.

Până acum, s-au disputat trei jocuri din etapa a cincea:

Vineri: Poli Iași - FC Viitorul 0-0

Sâmbătă: ASA Târgu-Mureș - Concordia Chiajna 0-1

Steaua București - Dinamo București 1-1

CFR 1907 CLUJ - ASTRA GIURGIU

Echipe probabile:

CFR 1907 Cluj (4-3-3): Mihai Mincă - Peteleu, Larie, Mureșan, Tiago Lopes - Davide Petrucci, Nascimento, Juan Carlos Ruiz - Nouvier, Cristian Lopez, Păun

Antrenor: Vasile Miriuță

Astra Giurgiu (4-4-2): Silviu Lung jr. - A. Stan, Săpunaru, Fabricio, Junior Morais - A. Ioniță, Lovin, Takayuki Seto, Teixeira - Daniel Niculae, Denis Alibec

Antrenor: Marius Șumudică

Locație: Stadion Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Brigadă de arbitri: Lucian Rusandu (centru), Aurel Oniță și Sebastian Stoianov (tușă), Adrian Illyeș (arbitru de rezervă)

Observatori de joc: Szekely Zoltan (CCA), Ilinca Viorel (LPF)

Comenteaza