Idan Golan, după o jumătate de sezon alături de “Șepcile roșii”: “E o atmosferă foarte bună în echipa noastră. Clubul e ca o familie”

Idan Golan, după o jumătate de sezon alături de “Șepcile roșii”: “E o atmosferă foarte bună în echipa noastră. Clubul e ca o familie”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Fotbalistul israelian susține că s-a integrat excelent la Universitatea Cluj și a vorbit despre primele sale luni în România, într-un interviu oferit fcucluj.ro.

Aflat în cantonament la Mogoșoaia alături de ”studenți”, Idan Golan a dezvăluit cum a trăit primele luni la Cluj-Napoca, ce părere are despre colegii săi, dar și care sunt obiectivele pentru a doua parte a sezonului. Sosit în august în România, israelianul a impresionat în sezonul de toamnă, fiind golgheterul “Șepcilor roșii”.

"U" Cluj: Cum te-ai acomodat la viața din Cluj, la mâncarea de aici, la oameni?

Idan Golan: Cred că m-am obișnuit destul de rapid cu viața de aici, cu țara. Îmi place să trăiesc aici. De oraș nici nu mai spun. Clujul e superb, iar oamenii sunt foarte amabili și deschiși. Legat de mâncarea de aici, îmi place în special zacusca. Chiar Vlad Muțiu mi-a adus niște zacuscă foarte bună de casă, făcută de mama lui.

"U" Cluj: Ai început să înțelegi câte ceva din limba noastră?

Idan Golan: Chiar am învățat puțin din limba voastră de prin antrenamente. Am început să înțeleg câte ceva, câțiva termeni și nu doar din fotbal. Ușor încep să înțeleg discuțiile din jurul meu.

"U" Cluj: Care a fost cel mai frumos moment pentru tine în prima parte a sezonului?

Idan Golan: În primul rând vreau să zic că sunt recunoscător să fiu aici. Clubul acesta e ca o familie, unde toți se ajută între ei. Cel mai frumos moment pe care l-am trăit aici de când am venit a fost în meciul cu Dunărea Călărași. Atunci, i-am oferit o pasă decisivă lui Sergio în minutul 85 și golul său ne-a adus victoria. Au fost trei puncte esențiale pentru noi și toată lumea era extrem de fericită după acel joc în vestiar.

"U" Cluj: Te-ai integrat rapid în grup?

Idan Golan: Pot să spun că m-am integrat rapid și am început să mă înțeleg rapid că băieții. E o atmosferă foarte bună în echipa noastră. M-a ajutat mult și Gabi. Pe el l-am cunoscut înainte să vin aici. Am jucat împreună în Israel.

"U" Cluj: Cum te simți acum, după o săptămână de pregătire intensă în cantonament?

Idan Golan: M-am simțit foarte bine până acum, în perioada asta de pregătire. Tragem tare acum pentru a ne pune la punct cu partea fizică. Ne ajută mult perioada asta să progresăm ca grup. Petrecem mult timp împreună, ne cunoaștem și mai bine, iar asta clar va ajuta pentru a deveni un colectiv mai unit și mai puternic.

"U" Cluj: Care sunt obiectivele tale pentru noul an?

Idan Golan: Scopul nostru rămâne același. Ne dorim să câștigăm fiecare joc, să ne menținem pe locurile de play-off, iar apoi să luptăm pentru promovare. Voi munci atât pe teren, cât și în afara lui pentru ca obiectivul nostru să se transforme în realitate. Sunt sigur că la asta vor contribui și băieții noi. Datoria noastră e să-i ajutăm să se integreze cât mai repede în grup.

"U" Cluj: Ai fost golgheterul echipei în prima parte a sezonului. Pe lângă asta ai contribuit decisiv la șase reușite. Ce dorești să îmbunătățești la jocul tău pe viitor?

Idan Golan: Personal, tot timpul vreau să îmbunătățesc modul în care joc. Îmi doresc să înscriu și să dau cât mai multe pase de gol, să contribui la cât mai multe acțiuni, pentru că acesta este rolul meu și doar așa pot ajuta echipa să ajungă mai sus.

Ajuns în august 2020 la Cluj, Idan Golan a evoluat în 12 partide în toate competițiile și a reușit să înscrie de cinci ori și să ofere șase pase decisive în Liga a 2-a și Cupa României.

Comenteaza