Guzman va fi amendat drastic, dar are susținerea clubului: "Suntem 100% alături de el și va rămâne în continuare cu noi"

Guzman va fi amendat drastic, dar are susținerea clubului: "Suntem 100% alături de el și va rămâne în continuare cu noi"

Antrenorul celor de la U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a comentat cele întâmplate la meciul cu CSM Oradea și și-a exprimat susținerea pentru Karel Guzman.

Tehnicianul campioanei României a vorbit pe larg despre evenimentele de la Oradea și despre comportamentul baschetbalistului său, dar și al gazdelor. Silvășan a admis că Guzman a greșit grav și a dezvăluit că va suferi consecințele, însă clubul e în continuare alături de jucător. În plus, antrenorul a ținut să discute și despre atitudinea gazdelor și despre provocările la adresa echipei sale.

"Comportamentul său este extrem de regretabil. Nu îi face cinste, nu îl reprezintă și nu face cinste clubului. Lăsăm autoritățile să își facă treaba, vedem ce se va întâmpla în continuare. În primul rând vreau să îmi cer scuze pentru atitudinea mea de la finalul meciului în fața fanilor noștri, în fața fanilor orădeni și fanilor baschetului.

Dar, ca antrenor, nu voi accepta niciodată ca un antrenor advers, fie el și secund, să provoace un jucător din echipa mea. E totală lipsă de fair-play ca un antrenor să provocare un jucător. Nu e prima dată când se întâmpla asta cu un acest antrenor secund. Voi lua apărarea jucătorilor mei, indiferent de numele lor, nu sunt de acord ca un antrenor fie el Obradovic sau Phil Jackson să provoace un jucător de-al meu.

Acest domn antrenor secund la Oradea l-a înjurat de mamă pe Guzman începând cu turneul de la Constanța. Acest individ le-a transmis înaintea meciului lui Stipanovic și Bircevic că va provoca anumiți jucători, noi am aflat asta abia după joc. Este o totală lispă de fair-play și mâine aș reacționa la fel.

Karel Guzman are aceeași rutină înainte de meci, face niște sprinturi mai lungi, nu în terenul advers, ci pe margine. Această rutină nu a deranjat pe nimeni din EuroCup, Champions League sau Liga Națională, ci doar pe cei de la Oradea. În timpul încălzirii, antrenorul secund e primul care pune mâna pe Karel Guzman. Am spus aceste lucruri pentru a înțelege atitudinea mea față de el.

Referitor la comunicatul lor, există clar intenția unui bullying mediatic, de a defăima imaginea pe care ne-am creat-o în acești ani de când facem performanță și încercăm să performăm cât mai bine pe terenul de baschet. Sunt de-a dreptul hilare filmulețele cu provocările lui Karel, faptul că au spus că e recidivist, faptul că el se bucură în fața băncii adverse, cum fac n jucători din România sau străinătate. Karel e de aproape trei ani la noi în echipă, a luat maximum 3 faulturi tehnice și niciunul anti-sportiv.

E un jucător pe care clubul a ales să îl țină știind ce fel de om și jucător e. Clubul CSM Oradea care se dă acum fata mare a baschetului românesc încearcă să discrediteze clubul și jucătorul nostru arătând niște imagini comice de pe terenul de joc. De ce nu au pus oare și gesturile jucătorului lor, Markovic, care l-a împiedicat clar pe Karel cu intenția de a-l provoca. Toți cei care au trecut pe lângă Guzman în timpul meciului l-au provocat, știind că există posibilitatea să și reacționeze, ceea ce s-a și întâmplat.

Repet, nu aprobăm acest comportament. Din punctul nostru de vedere, aceste provocări pot face parte din joc, atât timp cât ambele echipe sunt asumate. Toată lumea baschetului românesc știe că antrenorul lor secund nu a fost cel mai fair-play jucător. Poate vă puteți face o imagine în legătură cu reacția mea de la finalul meciului pentru care îmi cer din nou scuze în fața publicului de baschet din România.

La Constanța noi am încercat să ne facem treaba, am câștigat Cupa. Nu am ieșit după turneu cu mesaje despre înjurăturile primite de Karel. Se pare că ei au încercat și încearcă să găsească diferite metode pentru a ne învinge, care nu au legătură cu fair-play-ul și baschetul. Scopul lor e să câștige, metodele prin care aleg să o facă sunt problema lor. Problema noastră e că am reacționat la ce ne-au pus ei în față. Trebuie să corectăm acest aspect.

Cu siguranță Karel va fi sancționat. În primul rând va fi sancționat drastic din punct de vedere financiar, însă eu ca antrenor și ca om și din ce înțeleg din partea clubului și a jucătorilor, suntem 100% alături de el și va rămâne în continuare cu noi.

Își va ispăși orice pedeapsă pe care o va primi, dar ca om nu îi voi da un șut în fund la prima greșeală serioasă, ci aleg să îl susțin, să se maturizeze după acest incident și să fiu alături de el în momente mai puțin fericite. Dacă nu se întâmplă nimic din punct de vedere fizic, Guzman va fi mâine pe teren", a explicat Mihai Silvășan.

La fel ca antrenorul, căpitanul "studenților", Patrick Richard a anunțat că întreaga echipă va fi alături de Guzman și vor încerca să îl susțină.

"În ceea ce privește toată situația nu sunt prea multe de spus. Oamenii au văzut evenimentele. Uneori, emoțiile te copleșesc, dar în calitate de căpitan și coechipier cu Karel în ultimii 3 ani, nu o să îi întorc spatele.

Voi fi acolo pentru el și așa va fi întreaga echipă. Vom fi alături de el, îl vom susține și vom vedea ce se întâmplă", a spus Patrick Richard.

Comenteaza