Video Greșelile de arbitraj i-au costat scump pe "studenți": "Am pierdut între 6 și 8 puncte"

Greșelile de arbitraj i-au costat scump pe "studenți": "Am pierdut între 6 și 8 puncte"
| Foto: captură video U CLUJ TV

Universitatea Cluj a fost una dintre cele mai dezavantajate echipe pe parcursul sezonului regulat din Superligă.

Erorile comise împotriva echipei clujene au afectat clar parcursul "studenților", care puteau ocupa o poziție mult mai bună în clasament dacă arbitrii luau deciziile corecte de-a lungul sezonului regulat.

Invitat în emisiunea ZIUA LIVE, în direct pe www.zcj.ro, președintele clubului clujean, Radu Constantea, e dezamăgit de greșelile îndreptate împotriva echipei sale și consideră că echipa a fost prejudiciată atât din punct de vedere al locului în ierarhia Superligii, cât și din punct de vedere financiar. Conducătorul e de părere că o poziție mai bună în campionat ar fi adus și un număr mai mare de sponsori alături de "U" Cluj.

"Noi poate am fost puțini naivi încă de când am început din Liga a 4-a. Am încercat să schimbăm puțin tot ceea ce înseamnă modelul fotbalului românesc și am vrut să ne apropiem de fotbalul european, din Germania, Austria. Acolo foarte puțină lume știe cine sunt președinții de cluburi sau investitorii. Declarațiile publice sunt date doar de jucători, antrenori, manageri sportivi. Nu avem un om care să facă parte din sistem.

Mă refer la conducători care sunt de mulți ani în fotbal, care au legături foarte bine structurate. Noi nu am dorit să comentăm arbitrajele, chiar dacă greșelile au început de la meciul cu Voluntari. Am crezut că e normal să ne continuăm strategia și să facem o analiză la final de sezon. Speram că lucrurile vor intra pe un făgaș normal.

La meciul cu Rapid de acasă și cel cu Voluntari din deplasare, era o chestiune foarte simplă pentru cei din camera VAR să intervină și cred că deciziile ar fi fost foarte clare. Nu mai vorbim de faza de la Chindia unde faultul în atac e evident. După calculele noastre am pierdut undeva între 6 și 8 puncte. Dacă le-am fi avut Universitatea Cluj era pe locul 7 sau 8.

Situația ar fi fost diferită și din perspectiva jucătorilor, a încrederii pe care ar fi avut-o, dar și din perspectiva veniturilor. Pe lângă cofinanțarea pe care o avem de la Primărie, principala noastră sursă de venit sunt contractele de sponsorizare. Pentru sponsori e important ca echipa să aibă rezultate și să răsplătim încrederea pe care o au în noi prin rezultate.

Poate dacă fi avut un om din sistem așa cum am spus eu, care să pună presiune, poate anumite decizii ar fi fost diferite. Împotriva noastră VAR a intervenit de fiecare dată și am fost penalizați. Sper să fie doar o coincidență, iar în perioada următoare aceste lucruri să nu se mai repete. Noi nu ne dorim să se greșască pentru noi, ci dorim ca la faze evidente să se consulte VAR", a spus președintele Universității Cluj la ZIUA Live.

Continuă negocierile cu Florin Prunea

Pentru a putea combate erorile de arbitraj, Radu Constantea a apelat la Florin Prunea, un conducător cu experiență în prima ligă și o voce importantă - și criticp - în fotbalul românesc. Negocierile dintre cele două părți sunt în desfășurare și rămâne de stabilit durata colaborării.

"Am avut discuții cu Florin Prunea la finalul săptămânii trecute, urmează să mai vorbim. El ar putea ocupa funcția de manager general, care în acest moment este vacantă.

Noi am propus varianta de a veni până în vară să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, iar dacă vom reuși să facem asta putem continua.

E greu să ofer cuiva un contract pe termen lung, în măsura în care nici eu nu știu dacă voi continua din vară. Nu cred că e corect ca un viitor președinte să preia o echipă gata formată", a explicat Radu Constantea.

Comenteaza