Gran Canaria, un adevărat test pentru U-BT. Silvășan: "Jucăm cu cea mai bună echipă din grupă, poate chiar din EuroCup"

Gran Canaria, un adevărat test pentru U-BT. Silvășan: "Jucăm cu cea mai bună echipă din grupă, poate chiar din EuroCup"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României primește vizita deținătoarei trofeului în cea de-a 8-a etapă a grupelor competiției continentale.

U-BT Cluj-Napoca a avut parte de un parcurs senzațional în actuala stagiune din EuroCup și a depășit performanța sezonului trecut chiar înainte de jumătatea fazei grupelor. "Studenții" au întâlnit formații de top, dar adevăratul test va fi reprezentat de duelul cu Gran Canaria.

Spaniolii sunt deținătorii trofeului EuroCup și sunt neînvinși în actuala stagiune a competiției continentale. Cu toate acestea, Mihai Silvășan așteaptă o evoluție la nivel înalt din partea elevilor săi, iar gândurile clujenilor se îndreaptă spre o nouă victorie.

"Suntem într-o situație bună până acum, avem șansa ca mâine să ne luptăm pentru locul întâi. Din punctul nostru de vedere nu vrem să facem un eveniment special din acest meci. Vrem să îi tratăm ca pe orice alt meci din această competiție, chiar dacă jucăm cu campioana, o echipă bună din cel mai puternic campionat din Europa. Vrem să jucăm un baschet de calitate, să etalăm o apărare exactă și agresivă.

Au o echipă extrem de competitivă, foarte mulți jucători de valoare, chiar dacă lipsesc doi dintre jucătorii principali. Sunt o echipă care în general care joacă în 12 jucători. Cu siguranță vor avea o rotație de cel puțin 10 oameni. Suntem pregătiți, nu avem probleme cu accidentările, chiar dacă ne-am speriat după meciul de la Brașov.

Sunt convins că toată lumea va depune un efort consistent pentru a ajuta echipa să câștige. E cel mai greu meci, având în vedere ce au arătat pe teren. Sunt campionii en-titre, cu siguranță jucăm cu cea mai bună echipă din grupă, poate chiar din EuroCup. Nu ne e frică de ei, ne motivează extrem de mult și ne dorim victoria.

Aștept o sală plină, suntem extrem de mulțumiți pentru felul în care am fost susținuți până acum. Așteptăm fanii în număr cât mai mare, prezența lor contează, e o motivație în plus. Sunt al 6-lea jucător pentru noi", a declarat antrenorul.

"Suntem pregătiți să luptăm pentru victorie", spune Jarell Eddie

La fel ca tehicianul său, baschetbalistul american e convins că U-BT Cluj poate reuși o nouă prestație excelentă și poate spera la un nou succes de răsunet.

"Suntem încântați, cred că ne-am pregătit bine. Suntem concentrați și pregătiți să luptăm pentru victorie. Gran Canaria e o echipă cu jucători inteligenți, foarte tehnici. Joacă bine împreună. Credem că îi cunoaștem bine, dar și ei pe noi.

Cred că e excelent pentru baschetul din România și pentru club că am avut atâtea succese până acum. Sezonul nu e încă gata, avem foame de rezultate și vrem să continuăm să jucăm bine", a declarat jucătorul campioanei României.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Gran Canaria se va disputa marți, 21 noiembrie, de la 19:00.

Comenteaza