Giurgiu mai are un singur vis înainte de a se retrage. Să joace în prima ligă cu "Șepcile roșii"

Giurgiu mai are un singur vis înainte de a se retrage. Să joace în prima ligă cu
Ajuns la 34 ani, Gabriel Giurgiu pune umărul la revenirea Universității în fotbalul mare. Căpitanul "studenților" își amintește cu bucurie de cele două trofee câștigate cu Oțelul în 2011 și de participarea în grupele Champions League. Cu toate astea, mijlocașul crescut de "U" rămâne cu regretul că nu a avut încă ocazia de a juca în prima ligă cu "alb-negrii".

Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată. Gabi Giurgiu este clujean get-beget, iar începutul carierei sale se leagă de "U" Cluj. A avut, de-a lungul carierei, prilejul de a juca împoriva unor nume importante din sportul rege precum Wayne Rooney, Ryan Giggs, Dimitar Berbatov, Alexander Frei, Marco Streller sau Neymar. Anii au trecut, însă, iar vechea gardă a Universității a fost rechemată pentru a ajuta clubul studențesc să revină pe prima scenă fotbalistică din România. Gabriel Giurgiu a răspuns prezent. Alături de el, s-au mai întors Alex Păcurar, Dorin Goga și Tavi Abrudan. A trecut un tur de campionat și echipa e pe primul loc, cu 40 puncte și un golaveraj de 82-5.

Cum e să joci din nou pentru echipa ta de suflet ?

"E frumos să revii acasă după atâta timp. La "U" am crescut și mă bucur că am din nou oportunitatea de a juca aici", a spus Giurgiu pentru ZIUA de CLUJ.

Ați avut un tur foarte bun, cu 13 victorii și doar o remiză.

"E Liga a IV-a, totuși. Am început pregătirile mai târziu, iar relațiile de joc s-au sudat pe parcurs. Dar sunt mulți tineri de perspectivă, care pot ajuta clubul. E un nou început, știind ce s-a întâmplat cu vechea societate. E îmbucurător faptul că sunt atâția oameni care se implică în readucerea echipei acolo unde merită", a afirmat el.

"MARELE MEU REGRET E CĂ NU AM APUCAT ÎNCĂ SĂ JOC ÎN PRIMA LIGĂ CU "U" CLUJ"

În 2019, când echipa își dorește să serbeze centenarul cu o revenire în Liga 1, vei avea 37 ani. Te vezi pe teren și atunci ?

"Nu știu. În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos și să ajut echipa cât de mult pot. Dacă voi simți la un moment dat că nu mai sunt în stare să dau totul, voi fi primul care va face un pas înapoi. Cu toate astea, marele meu regret este că nu am apucat încă să joc cu Universitatea în prima ligă. E un obiectiv neîmplinit și sper să am ocazia de a-l atinge", a subliniat căpitanul "studenților".

Ai trăit multe momente frumoase în carieră. Ai câștigat un titlu și o supercupă cu Oțelul, ți s-a ivit șansa de a juca cu formații precum Manchester United în Champions League și ai debutat la Națională într-un meci cu Brazilia. Care dintre acestea te-a marcat cel mai mult ?

"Toate au fost frumoase, dar cele două trofee câștigate la Galați rămân printre primele", își amintește mijlocașul de 34 ani.

”ÎN CHAMPIONS LEAGUE, RĂMÂI MEREU CU IMPRESIA CĂ SE PUTEA MAI BINE”

Ai reușit să și înscrii un gol în Champions League, cu FC Basel. Erați conduși cu 0-3 la pauză și tu ai dat tonul revenirii.

"Bucuria e foarte mare când reușești să marchezi într-o astfel de competiție. Am fost foarte aproape de a scoate un egal atunci. În Champions League, rămâi întotdeauna cu gustul că se putea mai bine. Oricum, sunt mulțumit de faptul că am ajuns acolo și de atmosfera trăită", afirmă acesta.

Ai jucat un sezon la Maccabi Netanya, în Israel. Cum vezi fotbalul de acolo în comparație cu cel de aici ?

"Aș putea spune că nivelul e un pic mai bun. Fotbalul israelian este în continuă creștere. Vin foarte mulți străini acolo, în special brazilieni, și salariile pot ajunge până la un milion de euro. Maccabi Tel-Aviv, spre exemplu, îl are ca și director sportiv pe Jordi Cruyff (fiul lui Johann Cruyff, n.m.). La noi, în schimb, sunt tot mai multe echipe cu probleme financiare", a spus Giurgiu.

"ANDREA PIRLO ESTE UNUL DINTRE JUCĂTORII MEI PREFERAȚI"

Căpitanul "Șepcilor roșii" a dezvăluit și cine l-a inspirat cel mai mult de-a lungul carierei: "Andre Pirlo mi-a plăcut foarte mult, dar în aceeași măsură i-am apreciat și pe Xavi sau Andres Iniesta. Toți au făcut spectacol și și-au ajutat echipele să ajungă la un nivel foarte înalt. Sunt genul de jucători care pot face oricând diferența. Am avut multe de învățat de la ei".

Ce îți place să faci în timpul liber ?

"Caut să petrec cât mai mult timp cu familia, având în vedere că am fost plecat din Cluj aproape 10 ani. Mă uit împreună cu copiii la meciuri și unori ieșim afară să batem mingea. Îmi place, de asemenea, să călătoresc. Când am jucat în Israel, am avut ocazia de a vizita multe locuri frumoase", a declarat elevul lui "Papi".

"LE MULȚUMESC FANILOR CĂ SUNT ALĂTURI DE NOI"

Gabriel Giurgiu a transmis și un mesaj pentru suporteri în încheierea interviului: "În primul rând, vreau să le urez fanilor Sărbători Fericite, un An Nou cât mai bun și sper să fie alături de noi în continuare. Mă bucur că au venit în număr destul de mare până acum, chiar dacă jucăm în Liga a IV-a. Le mulțumesc că vin să ne susțină atât acasă, cât și în deplasare. Fac o atmosferă frumoasă".

Gabriel Giurgiu este născut în Cluj și la începutul lunii septembrie a revenit la echipa unde a făcut primii pași în fotbal. Căpitanul "Șepcilor roșii" a jucat în toate cele 14 meciuri din turul Ligii a IV-a și a reușit să înscrie 3 goluri pentru ”studenți”. De-a lungul carierei, Giurgiu a evoluat la "U" Cluj (1999-2006), Oțelul Galați (2007, 2008, 2009-2014), Rubin Kazan (2008), Maccabi Netanya (2014-2015) și Concordia Chiajna (2015-2016). În 2011, mijlocașul de 34 ani a câștigat titlul și Supercupa cu Oțelul Galați. Tot în același an, Gabi Giurgiu a bifat două selecții la prima reprezentativă, respectiv 6 meciuri și un gol în grupele Champions League.

Comenteaza