Fotbal cu carnet de student. Finala campionatului naţional universitar se joacă la Cluj

Fotbal cu carnet de student. Finala campionatului naţional universitar se joacă la Cluj
Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui, între 27 şi 29 aprilie, turneul final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, ediţia 2015-2016. Pentru trofeu, studenţii clujeni se luptă cu cei din Bucureşti, Târgu-Jiu şi Sibiu.

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a anunţat că a reuşit să aducă la Cluj turneul final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, ediţia 2015-2016. Turneul aduce faţă în faţă cele mai bune patru echipe studenteşti din România: UBB, Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu-Jiu, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu.

Echipele participante la etapa finală a Campionatului Naţional Universitar vor sosi la Cluj-Napoca în data de 27 aprilie, când va avea loc şi tragerea la sorţi a partidelor. Meciurile încep în 28 aprilie şi se vor disputa pe terenul din Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu.

"Ne-am luptat mult pentru ca turneul final să aibă loc la Cluj. Este un campionat studenţesc, iar locul lui firesc este într-un centru universitar. UBB are cel mai modern campus sportiv universitar din această parte a Europei, modernizat în ultimii ani cu peste 7 milioane de euro.

Ne bucurăm că am gasit, în final, înţelegere, atât la Federaţia Română de Fotbal, cât şi la Federaţia Sportului Şcolar Universitar şi la echipele participante", a declarat directorul general adjunct al UBB, Cosmin Irimieş.

CITEŞTE ŞI: Cu Calcan şi Greu, UBB speră să devină campioană naţională la fotbal

Cu mai mulţi jucători de la "U" Cluj, echipa UBB are ca obiectiv câştigarea trofeului: "Avem o echipă puternică, suntem vicecampioni naţionali, iar acum ne dorim, evident, titlul, însă acest lucru va fi posibil doar cu susţinerea studenţilor şi a tuturor clujenilor, pe care îi aşteptăm în număr cât mai mare la meciuri, în Parcul Babeş, alături de echipă", a mai precizat Irimieş.

La startul ediţiei 2015-2016 a Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, la începutul lunii martie, s-au aliniat peste 20 de echipe ale universităţilor din întreaga ţară.

Comenteaza