Cu Calcan şi Greu, UBB speră să devină campioană naţională la fotbal

Cu Calcan şi Greu, UBB speră să devină campioană naţională la fotbal
Opt jucători de la „U", dar şi alţii de la Jucu, Dej şi Zalău, toţi studenţi, speră să aducă Universităţii Babeş-Bolyai titlul naţional la fotbal universitar.

Echipă de fotbal a Universității Babeș-Bolyai s-a calificat la turneul final al Campionatului național universitar de fotbal. În grupa preliminară, UBB a avut următoarele rezultate: 1-1, în deplasare, cu Universitatea din Oradea, 3-1, acasă, cu USAMV Cluj, 6-1, în deplasare, cu Universitatea Aurel Vlaicu din Arad și 7-2, acasă, cu UTCN.

Golgheterul grupei este Alex Pop, cu 7 goluri. Din echipa UBB fac parte mai mulţi jucători legitimaţi, o bună parte dintre ei provenind de la „U". Iată lotul complet: Răzvan Vaida ("U" Cluj), Andrei Cotfaş, portari; Horaţiu Popa, Mihai Kereki (Unirea Dej), Radu Crişan („U" Cluj), Darius Hâmpea („U" Cluj), Marius Ionescu (Unirea Dej), Viorel Ionaşcu (FC Zalău), Paul Halas, Paul Rahoveanu, fundaşi; Robert Boboc („U" Cluj), Andreas Calcan („U" Cluj), Răzvan Greu ("U" Cluj), Marius Rogozan (Unirea Dej), Răzvan Munteanu (Unirea Dej), Patrick Popescu ("U" Cluj), Cristian Coroian, Vlad Vălean, mijlocaşi; Alex Pop (Unirea Jucu), Marvin Schieb ("U" Cluj), Alex Medrea, atacanţi.

Antrenorul echipei este Septimiu Ormenişan. „Ne bucurăm nespus de mult pentru această calificare. Avem ca obiectiv principal titlul de campioană naţională universitară şi, implicit, calificarea la Campionatul European Universitar de la Zagreb, Croaţia", a spus Ormenişan.

„Această calificare dovedește încă o dată faptul că Universitatea Babeș-Bolyai este o instituție de excelentă, nu doar din punct de vedere academic, ci și pe plan sportiv. Ne dorim să facem performanță pe toate planurile. Evident, obiectivul nostru e cucerirea titlului și calificarea la turneul european din iulie de la Zagreb. Sperăm că suporterii, studenții mai ales, vor fi alături de noi. În final aș vrea să mulțumesc celor de la „U" Cluj, antrenorilor Mihai Teja, Mihai Nădăban, Zsolt Silagyi, celor de la Unirea Dej, dlui antrenor Alpar Meszaros, celor de la Unirea Jucu, dlui antrenor Gică Barbu și celor de la FC Zalău, dlui antrenor Costică Olariu, pentru faptul că le-a permis jucătorilor să facă parte din echipa UBB", a declarat şi Cosmin Irimieş, director general adjunct la UBB.

În campionatul universitar s-au înscris 20 de echipe, care au fost repartizate pe patru zone. La turneul final, formaţia clujeană va întâlni, cel mai probabil, Universitatea Lucian Blaga, din Sibiu, Universitatea Constantin Brâncuşi, din Tg. Jiu, şi Universitatea Ecologică din Bucureşti.

 

Comenteaza