Fost căpitan la "U", aruncat în stradă din casa în care stă de jumătate de secol VIDEO

Fost căpitan la
Căpitanul Universităţii Cluj din 1965, atunci când echipa câştiga Cupa României, este pe punctul de a fi aruncat în stradă. Remus Câmpeanu stă de peste 50 de ani într-o locuinţă care acum a fost retrocedată de Primărie pe cale administrativă. Fostul jucător şi preşedinte al lui "U", în vârstă de 76 de ani, spune că nu mai poate dormi noaptea de când a primit notificarea de la municipalitate. Remus Câmpeanu cere sprijinul autorităţilor locale, iar primarul Emil Boc a promis că se va interesa de situaţia fostului fotbalist.

Remus Câmpeanu a primit locuinţa în chirie de la Consiliul local încă de când şi-a început cariera fotbalistică. În apartament au stat şi nume de legendă ale Universităţii.

Fostul jucător spune că nu a cumpărat locuinţa pe vremea comunismului, deoarece nu a vrut să se împrumute, şi a plătit chirie la Primărie până în zilele noastre. Acum, el a primit notificare că locuinţa a fost retrocedată şi că trebuie să ia legătura cu noul proprietar pentru a stabili chiria. I s-au cerut 500 de dolari pe lună, în condiţiile în care pensia lui şi a soţiei însumează numai 2.200 de lei. Câmpeanu spune că a investit în locuinţă şi că nu are unde să se mute.

"Casa era într-o stare de paragină totală.", spune Câmpeanu. "Am făcut ce am putut ca să fie condiţiile corespunzătoare şi nu mă gândeam că o să fiu obligat să plec de aici".- Ar avea unde să se mute? "Păi..în parc că-i aproape. Unde să mă mut"

Remus Câmpeanu aşteaptă să fie primit în audienţă de primarul Emil Boc. "Să mi se atribuie o locuinţă undeva, să fiu ajutat să primesc o locuinţă la chirie normală, nu chirii aberante. Acuma treaba asta m-a dat peste cap. Nu dorm noaptea: ce fac, cum fac, ce se întâmpla".

Boc spune că-l va sprijini pe fostul mare fotbalist atât cât îi permite cadrul legal. "Mă voi implica să-l spijin cu tot ce-mi stă în putinţă legal pe Remus Câmpeanu, care este un simbol al Clujului si dacă voi avea cadrul legal o să-l sprijin cu cea mai mare plăcere. Am să mă interesez de această situaţie", spune primarul Boc.

Remus Câmpeanu a jucat peste 400 de meciuri pentru Universitatea, iar momentul său de vârf a fost finala Cupei României din 1965, când a înscris un gol şi a ridicat trofeul deasupra capului. După ce a pus ghetele în cui, a rămas alături de Universitatea, club la care a ocupat mai multe funcţii. De câţiva ani, el este doar preşedinte onorific.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza