Florin Prunea a început munca la "U", deși nu a bătut încă palma cu Radu Constantea: "Păi noi suntem tâmpiți? E prea pe față, e premeditat" / "Sunt delegări dubioase și trebuie să se termine"

Florin Prunea a început munca la "U", deși nu a bătut încă palma cu Radu Constantea: "Păi noi suntem tâmpiți? E prea pe față, e premeditat" / "Sunt delegări dubioase și trebuie să se termine"
| Foto: wall-street.ro

Fostul portar al Generației de Aur nu s-a înțeles încă cu "studenții", dar și-a luat viitorul rol în serios și a atacat prestația arbitrilor VAR de la partida Chindia - FC Universitatea Cluj, încheiată cu scorul de 2-2.

La ultima fază a meciului, golul egalizator al celor din Târgoviște a fost precedat de un fault la Romario Pires pe care centralul Istvan Kovacs nu l-a fluierat, iar cei doi arbitri VAR, Andrei Chivulete și Iulian Călin, nu i-au atras acestuia atenția asupra evenimentului. Chindia a marcat, sa terminat 2-2, iar eroarea s-a transformat în viciere de rezultat.

Florin Prunea recunoaște, într-un interviu pentru Prosport, că a discutat, vineri seara, după meci, cu șefii de la "U", dar că aceștia nu au luat încă o decizie în privința colaborării. 

"Am vorbit aseară, după meci și cu Radu și cu Neluțu (n.r. Sabău), dar am vorbit doar în mare despre situația echipei și ce putem face să scoatem echipa de acolo. Asta dacă vom ajunge să lucrăm împreună. S-au făcut transferuri importante, dar este important și ca echipa să joace toate jocurile acasă. Trebuie făcut orice ca echipa să joace la Cluj și din câte am înțeles de la Radu se va rezolva. Trebuie făcut gazonul nu pentru Euro 2021 ci pentru „U” Cluj. Am rămas să mai discutăm zilele următoare", a spus Prunea.

Acesta a dezvăluit că a negociat și în 2019 cu "Șepcile roșii".

"Eu am avut ofertă și în 2019 și am stat o noapte întreagă la Cluj cu Radu și cu Neluțu, care atunci era manager, cu 2 zile înainte de meciul de baraj cu Hermannstadt. Bătusem palma, dar nu știu ce s-a întâmplat".

Prunea a comentat, ]n stilul caracteristic, arbitrajul de la Chindia – „U” Cluj.

"Eu nu înțeleg ce trebuie să mai facă Chivulete să fie oprit de la delegări. Un arbitru care are tatăl angajat la Metropola TV, angajatul domnului Pandele, iar „U” Cluj luptă cu FC Voluntari. Apoi ce cauți tu, Iulian Călin, de lângă Mioveni, Pitești, când „U” Cluj luptă cu FC Argeș? Păi noi suntem tâmpiți? Toată lumea trebuie să tacă din gură? Sunt interese și depășește cadrul legal ce se întâmplă. E prea pe față, e premeditat, meci de meci se întâmplă la „U” Cluj. Istvan Kovacs nu a văzut pentru că era mascat. Dacă vedea, fluiera fault și se termina meciul. Aici e viciere de rezultat. Cu punctele acestea „U” Cluj urca 3 locuri în clasament".

Fostul conducător de la Poli Iași și Dinamo este de părere că șirul "delegărilor dubioase" la meciurile Universității trebuie să se termine.

"Trebuie sancționate (n.r. greșelile de arbitraj), dar nu asta este treaba unui președinte sau manager general. Dar când se întâmplă nu poți arunca mizeria sub preș. Sunt delegări dubioase și trebuie să se termine! Nu se mai poate. Chivulete face tampenii etapă de etapă. Încasează cei mai mulți bani dintre toți arbitri pentru că ba arbitrează, ba este arbitru VAR. Nu este o problemă, dar să și presteze pe măsură. Dar el face meciurile praf și e delegat în continuare. Aici se trece în altă extremă", a declarat Florin Prunea.

Acesta nu crede că se vor lua măsuri împotriva brigadăzii de la Chindia – „U” Cluj.

"Nu se vor lua. Domnul Kyros Vassaras să spună clubului „U” Cluj ce se întâmplă sau să primească pe cineva de la „U” Cluj să explice. Aici nu sunt greșeli omenești. Vedem noi cu o reluare și ei au 10 monitoare în camera VAR. Altfel toată lumea este părtașă și nu este un campionat corect, este un campionat viciat", a precizat fostul portar al Generației de Aur.

Comenteaza