Final macabru: Universitatea, “desfiinţată” de Steaua

Final macabru: Universitatea, “desfiinţată” de Steaua
Clujenii au evoluat curajos, dar n-au reuşit sã producã surpriza anului, fiind învinşi, pânã la urmã, cu scorul de 0-4 de echipa lui Marius Lãcãtuş. Mihãiţã Pleşan, Pawel Golanski, Ricã Neaga şi Dayro Moreno au înscris golurile partidei, iar “U” are nevoie acum de cinci victorii, din tot atâtea etape rãmase, pentru a se menţine în Liga I.

Nimeni şi nimic nu dãdea vreo şansã Universitãţii pe terenul Stelei. într-un fotbal curat, probabil cã zicala conform cãreia “buturuga micã rãstoarnã carul mare” s-ar fi putut aplica, însã nu şi în Liga I. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, declarase încã dupã prima etapã a anului cã echipa sa va câştiga tot pânã la final, astfel cã “muritorilor de rând” le rãmânea doar demnitatea unei înfrângeri frumoase. Iar “U” a jucat frumos.

 Marea problemã a “ªepcilor roşii” a fost cã n-au reuşit sã treacã de momentele de uluialã din primele minute, când Pleşan (7) şi-a trecut în cont o barã, iar apoi, la faza imediat urmãtoare, a şi înscris. Practic, “studenţii” au început jocul de la 0-1, însã nu s-au speriat. Imediat, Silvãşan a fãcut o cursã pe banda dreaptã, a pasat în centru pentru Bãd (10), dar Zapata a anticipat şi a reţinut in-extremis.

Universitatea a ieşit la joc, mizând pe pase la firul ierbii, în detrimentul “clasicelor” lansãri lungi fãrã adresã. Cu Boudarene deosebit de atent la recuperare, clujenii au reuşit sã domine teritorial adversarul, iar punctul culminant a fost atins în minutul 26.

 în urma unui corner, Andre Astorga a trimis puternic, cu pãmântul, dar Zapata şi-a salvat echipa cu un reflex uluitor. Dorin Goga (36) a avut şi el o şansã uriaşã, însã a ratat preluarea care l-ar fi lãsat singur cu Zapata. Repriza a închis-o Dayro Moreno, intrat pe parcurs în locul accidentatului Pleşan, al cãrui şut plasat a trecut alãturi.

 

Ucişi de Golanski

 

Meszaros a început repriza secundã cu aceeaşi distribuţie care a fãcut Steaua sã tremure în primele 45 de minute. Clujenii şi-au ţinut adversarul la respect, iar Nemanja Jovanovic (57) putea sã aducã egalarea, dacã nimerea ţinta dupã o cursã de 40 de metri în care a trecut de trei adversari. Steaua s-a trezit la viaţã la 20 de minute dupã începerea reprizei, însã Pepe Moreno nu a reuşit sã aducã desprinderea pe tabelã, şutul sãu fiind deviat în corner de Sorin Rãdoi.

Elevii lui Marius Lãcãtuş şi-au continuat forcing-ul, iar reduta clujeanã a cedat în minutul 67, când Golanski a ucis orice speranţã, cu un şut puternic, de la 25 de metri, care nu i-a lãsat nici o şansã lui Merlier. Ultimele minute ale jocului s-au scurs cu Steaua la timona jocului şi cu elevii lui Alpar Meszaros forţând frumos, dar prea puţin eficient, golul egalãrii.

Tehnicianul clujenilor l-a trimis chiar şi pe fundaşul Andre Astorga în avanposturi, pentru a forţa un gol, dar ocazia cea mai mare i-a aparţinut lui Goga. Vârful clujenilor a scãpat singur cu Zapata, însã columbianul din poarta Stelei a ieşit inspirat la marginea careului. în ultimele minute ale jocului, Ricã Neaga şi Dayro Moreno au umilit Universitatea, ducând scorul la 4-0. “Studenţii” au plãtit scump tupeul de a ataca Steaua, iar acum rãmân doar cu şanse pur teoretice de a evita matineul.

Comenteaza