"Feroviarii" vor juca fără golgheter în derby-ul cu Dinamo

Partida cu echipa lui Ioan Andone se va disputa luni, 21 noiembrie 2016, pe arena din Ștefan cel Mare, de la ora 20:30.

Actuala deținătoare a Cupei României va juca fără golgheterul Cristi Bud (31 ani) în derby-ul de luni. Atacantul care a înscris 8 goluri pentru "feroviari" în acest campionat este suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene. Dinamo nu se va putea baza nici ea pe cel mai bun marcator din lot, Valentin Lazăr (6 goluri). Mijlocașul de 27 ani a fost eliminat joi seara, în finalul meciului de Cupa Ligii cu Astra Giurgiu, câștigat de "alb-roșii" cu 5-2.

"Așteptăm cu mare încredere acest meci. Trebuie să batem pentru a rămâne pe locurile de play-off. Am înțeles că Lazăr este suspendat, dar nu cred că asta va reprezenta un avantaj pentru echipa noastră. Dinamo are jucători foarte buni, care îl pot înlocui cu succes. Din păcate, Cristi Bud este suspendat și nu va putea juca.

Nouvier a avut un deces în familie, e posibil să plece în Franța și foarte probabil va reveni până în ziua meciului. Nascimento se antrenează din nou cu noi și sperăm să fie apt pentru derby. Ne dorim foarte mult să câștigăm și să facem un nou pas către obiectivul nostru din acest sezon, acela de a termina pe loc de play-off", a spus antrenorul formației din Gruia, Vasile Miriuță.

Fundașul Laurențiu Rus (31 ani) se va afla din nou față în față cu fosta sa echipă. Fotbalistul clujean a evoluat pentru gruparea din Ștefan cel Mare între 2009 și 2014, perioadă în care a strâns 113 apariții și 4 goluri.

"Va fi un meci special pentru mine, având în vedere că am evoluat acolo timp de cinci sezoane. Cu toate astea, îmi doresc să câștigăm această partidă și să dau totul pentru CFR. Trebuie să ne creem cât mai multe ocazii la poarta lor și să aducem toate cele 3 puncte la Cluj. Lazăr e un jucător foarte bun, cu execuții imprevizibile și e bine pentru noi că va lipsi", a declarat Rus.

Căpitanul de la CFR Cluj, Mario Camora (30 ani), a fost dorit la Dinamo de fostul tehnician al "feroviarilor", Ioan Andone.

"Mă bucur că-l voi revedea pe domnul Andone. Este un antrenor cu care m-am înțeles foarte bine și care m-a ajutat să câștig un titlu. Am avut discuții în vară cu conducerea lui Dinamo, dar nu am fost mulțumit de oferta lor și am hotărât să rămân aici. Lazăr e un jucător foarte important la Dinamo și e bine pentru noi că nu va fi pe teren", a afirmat Camora.

CFR Cluj ocupă în acest moment locul 5, cu 23 puncte și un golaveraj de 26-12. Dinamo este pe 6, cu același punctaj, dar cu o apărare mai slabă: 26-17. Derby-ul etapei a 16-a din sezonul regulat al Ligii 1 se va desfășura luni seara, de la ora 20:30, pe stadionul Ștefan cel Mare din Capitală. Meciul va putea fi urmărit la televizor pe Dolce, Look și Digi. În tur, cele două formații au încheiat partida la scor alb.

Comenteaza