“Feroviarii” s-au dezlănţuit cu slovacii de la Kosice

“Feroviarii” s-au dezlănţuit cu slovacii de la Kosice
CFR Cluj a învins ieri cu 3-1 ocupanta locului 10 din campionatul Slovaciei, MFK Kosice, bifând a treia victorie a cantonamentului din Antalya.

"Alb-vişiniii" au prins aripi abia în partea a doua a meciului, căpitanul Ricardo Cadu, Gabi Mureşan şi Moudou Sougou semnând reuşitele echipei clujene. Golul de onoare al slovacilor a fost semnat de Matic, cu un minut înaintea finalului. La CFR a debutat şi cea mai recentă achiziţie, Stojan Vranjes, însă el a evoluat prea puţin pentru a se evidenţia cu ceva.

Tehnicianul Jorge Costa a mizat de această dată pe un modul 4-2-3-1, apropiat de cel pe care ar putea să-l alinieze în primul meci oficial al anului, cel cu FCM Târgu Mureş. Prima acţiune notabilă a partidei a sosit după aproape o jumătate de oră, atunci când Nicoară l-a pus la încercare pe goalkeeperul advers, dar ultimul a boxat (24). Un minut mai târziu, Sougou l-a servit ideal pe Kapetanos, grecul a încercat o execuţie de efect, însă a rezultat un semi-luft. Jocul s-a mutat imediat la cealaltă poartă, unde Beto a respins reluarea cu capul a unui slovac (26). CFR Cluj a fost la un pas să deschidă scorul în urma cornerului executat de Bastos, când Sougou a sărit peste balon, acesta a ajuns la Cadu, dar fundaşul a ratat ţinta din câţiva metri (28). Finalul primei reprize s-a jucat pe contre, acelaşi Sougou fiind blocat ideal în momentul şutului (44).

Partea secundă a debutat cu voleul lui Rui Pedro, de la 20 de metri, mingea zguduind transversala (47). A fost, de fapt, acţiunea care a anunţat deschiderea scorului: Cadu a fost faultat evident în careu şi tot el a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă (49). Slovacii au dat semne de slăbiciune după primirea golului, fiind aproape de autogol la centrarea în forţă a lui Nicoară, din flancul stâng (54). Chiar şi aşa, Kuzma l-a întins pe Beto cu un trasor de la distanţă, portughezul a acordat corner, iar după executarea acestuia unul dintre slovaci a reluat lamentabil din interiorul careului (61). După doar două minute, Gabi Mureşan a majorat avantajul CFR-ului cu un şut violent, dar portarul advers a avut partea sa de vină, deviind balonul (63).

Imediat, slovacii au reluat milimetric peste transversala lui Beto (65), ca apoi, la celelalte buturi, Kapetanos să se piardă din nou cu firea şi să trimită slab (70). Dacă Nicoară nu a izbutit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor (75), a făcut-o Sougou, cu o reluare din careul mic, după o nouă gafă a goalkeeperului din Kosice (81). La ultima acţiune a jocului, MFK a beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, iar Matic a înscris golul de onoare (89), stabilind scorul final.

Jorge Costa a trimis în teren următorul "11": Beto - Lionn, Cadu, Piccolo, Nicoară - Godemeche, Mureşan - Sougou, Rui Pedro, Bastos - Kapetanos. Au mai jucat Maftei, Hora, Ronny, Weldon şi Vranjes, ultimul aflat la debutul în tricoul CFR-ului. În precedentele meciuri amicale din Turcia "feroviarii" au fost învinşi de TSV 1860 München (1-2) şi Cernomoreţ Odessa (0-3), au remizat cu Austria Viena (0-0), dar a învins, în schimb, pe Litex Loveci (1-0) şi MSK Zilina (6-3, după penaltiuri). Mâine, la ora 16:30, "feroviarii" vor da piept cu polonezii de la Jagiellonia Bialystok, în penultimul meci amical din Antalya. Întâlnirea va fi transmisă de postul Digi Sport 2.

"Bursucul" a spionat CFR-ul

Tehnicianul formaţiei Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, a urmărit întâlnirea de ieri cot la cot cu preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, şi cu directorul executiv al clubului, Răzvan Zamfir. La meci a asistat şi noul antrenor al formaţiei FC Vaslui, portughezul Augusto Inacio.

 

 

Comenteaza