"Feroviarii" au învins liderul. Bud, dublă pe terenul Stelei

Este primul succes obţinut în deplasare de CFR Cluj, în actualul campionat.

CFR Cluj s-a impus, joi seara, cu 2-1, pe terenul Stelei, în cea de-a noua rundă din campionatul intern.

Golurile "feroviarilor" au fost înscrise de Cristi Bud (`12, `63), iar pentru Steaua a marcat Florin Tănase (`21).

Prima ocazie notabilă a întâlnirii de pe Arena Naţională a survenit în minutul 3, la bara lui Gabi Enache. Câteva secunde mai târziu, Mincă are o intervenţie salvatoare la şutul lui Golubovic.

Cristi Bud reuşeşte să deschidă scorul în minutul 12, după o pasă primită de la Nouvier în interiorul careului. 7 minute mai târziu, "feroviarii" îşi puteau dubla avantajul la şutul lui Nasciment. Goalkeeperul Stelei a fost, însă, la post.

Formaţia lui Reghecampf a restablit egalitatea prin Florin Tănase, în minutul 21. Gabi Enache a fost aproape de a face 2-1 în minutul 28, dar Mincă a intervenit din nou salvator.

Debutul reprizei secunde îi găseşte din nou pe "vişinii" în atac. Tomislav Sorsa a scăpat singur cu Niţă (`52), dar portarul de 29 ani reuşeşte să intercepteze balonul.

CFR intră din nou în avantaj. În minutul 63, Bud fructifică o pasă primită de la Sorsa şi înscrie pentr 2-1. Este al cincilea gol marcat de atacantul român în mai puţin de o săptămână. Etapa trecută, vârful de 31 ani realizase un hatt-trick cu FC Voluntari.

Echipa din Gruia a trăit periculos pe final, după eliminarea lui Tiago Lopes (`76). Cu două minute înainte de încheierea timpului regulamentar, Enache trimite un capul un balon spre buturile lui Mincă. Nascimento scoate, însă, balonul de pe linia porţii.

La capătul acestei victorii, echipa lui Vasile Miriuţă urcă pe locul 10, cu 10 puncte. De partea cealaltă, Steaua rămâne pe primul loc, cu 20 puncte.

CFR Cluj administrează prima înfrângere a "roş-albaştrilor" din acest sezon, dar sparge şi un record negativ. "Feroviarii" nu mai câştigaseră pe terenul Stelei din 1947, când se impuneau cu 1-0 în faţa echipei cunoscute la acea vreme drept CCA Bucureşti.

De altfel, este al patrulea succes obţinut de CFR în actualul campionat şi primul înregistrat în deplasare. Până acum, clujenii au mai învins Concordia Chiajna (2-0), Astra Giurgiu (5-1) şi FC Voluntari (5-0).

Omul meciului, Cristi Bud, trece pe locul trei în clasamentul golgheterilor după dubla reuşită pe Arena Naţională. În acest moment, atacantul de 31 ani are 6 goluri în ediţia curentă.

În lotul Stelei s-au aflat doi foşti jucători de la CFR. E vorba de Antonio Jakolis şi Edi Stăncioiu. Primul a intrat pe teren în mnutul 54, al doilea a fost rezervă.

Luni, 26 septembrie 2016, CFR Cluj va întâlni, acasă, Gaz Metan Mediaş (ora 20:30). Pentru Steaua urmează o deplasare la Voluntari, duminică, 25 septembrie (ora 20:30).

STEAUA - CFR 1907 CLUJ 1-2 (1-1)

Locaţie: Arena Naţională, Bucureşti

Steaua (4-2-3-1): Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Aganovic (Momcilovic `21) - Moke, Boldrin (Jakolis `54) - Popa, Tănase, De Amorim (Bourceanu `45) - Golubovic

Rezerve: Stăncioiu, Tudorie, Momcilovic, Jakolis, Achim, O. Popescu, Bourceanu

Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

CFR 1907 Cluj (4-4-2): Mihai Mincă - Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu - Rus, Sorsa (Tînc `88), Nascimento, Nouvier - Ruiz (Ene `74), Cristi Bud (Omrani `70)

Rezerve: Marc, Tînc, Ene, Pintea, Chiriţă, Neagu, Omrani

Au marcat: Cristi Bud (`12, `63)/ Florin Tănase (`21)

Cartonaşe galbene: Tiago Lopes (`56)

Cartonaşe roşii: Tiago Lopes (`67)

Brigadă de arbitri: Cristi Balaj (centru), Aurel Oniţă şi Ovidiu Artene (tuşă)

Comenteaza