”Feroviarii” au învins Iașiul. CFR ajunge pe loc de play-off

”Feroviarii” au învins Iașiul. CFR ajunge pe loc de play-off
Echipa lui Vasile Miriuță a înregistrat a șasea victorie din campionat. Formația din Gruia este neînvinsă din etapa a doua.

CFR Cluj a învins CSM Politehnica Iași cu 1-0, pe teren propriu, în etapa cu numărul 12 din Liga 1. Unicul gol al partidei a fost marcat de mijlocașul Filipe Nascimento (min. 58), din lovitură liberă.

BUD NU GĂSEȘTE DRUMUL SPRE GOL

Cristian Bud a semnat prima ocazie a întâlnirii din Gruia. Atacantul de 31 ani a reluat cu capul o centrare de pe partea dreaptă, dar mingea a fost respinsă de Grahovac (3). Replica oaspeților a venit 14 minute mai târziu, prin mijlocașul Alexandru Crețu (17).

Până la finalul primei reprize, Bud (34) și Peteleu (36) au risipit alte două ocazii pentru formația antrenată de Vasile Miriuță. Actul secund a început cu o nouă șansă de gol, ratată de Ruiz (48). Mijlocașul spaniol a tras pe lângă poartă din interiorul careului.

NASCIMENTO SPARGE GHEAȚA

Până la urmă, "feroviarii" deschid scorul prin Filipe Nascimento (58). Portughezul de 22 ani a executat impecabil o lovitură liberă. Este al treilea gol marcat de Nascimento în ultimele trei partide.

5 minute mai târziu, Bud l-a încercat pe Grahovac cu un șut de la 25 metri (63). Portarul oaspeților a fost, însă, la post. Ieșenii puteau egala la lovitura de cap a lui Crețu (71), dar Marc a reușit să intervină la faza respectivă.

CFR URCĂ PE LOC DE PLAY-OFF

Cu acest succes, "vișiniii" urcă pe locul 5, cu 17 puncte și un golaveraj de 22-9. Moldovenii rămân pe 9, cu doar 12 puncte și un golaveraj de 11-13. Echipa lui Vasile Miriuță este neînvinsă din etapa a doua și are cel mai bun atac din campionat.

Etapa următoare, CFR joacă la Constanța cu Viitorul lui Hagi. Partida se joacă vineri, 21 octombrie, de la ora 20:30. Trupa lui Eugen Neagoe va întâlni, pe teren propriu, FC Voluntari.

CFR 1907 CLUJ - CSM POLITEHNICA IAȘI 1-0 (0-0)

Locație: Stadion Dr. Constantin Rădulescu

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Marc - Lopes, Larie (A. Mureșan 74), Horj, Peteleu - Rus, Nascimento - Sorsa, Ruiz (Omrani 59), Nouvier - Bud (Gomelt 83)

Rezerve: Vâtcă, Ene, A. Mureșan, Gomelt, Păun, Chiriță, Omrani

Antrenor: Vasile Miriuță

CSM Politehnica Iași (4-2-3-1): Grahovac - Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Țigănașu - Mitic, Crețu - Ciucur (Gheorghe 64), Ștefănescu (Boiciuc 52), Bole (Piccioni 75) - Cristea

Rezerve: Caparco, Piccioni, Gheorghe, Chelaru, Boiciuc, Bosoi, Bădic

Antrenor: Eugen Neagoe

Cartonașe galbene: Bud, Horj, Lopes/ Cristea

Au marcat: Filipe Nascimento (min. 58)

Brigadă de arbitri: Adrian Cojocaru (centru), Vladimir Urzică și Marius Marchidanu (tușă), Florin Andrei (arbitru de rezervă)

Observatori de joc: Iulius Nemțeanu (LPF), Nicolae Grigorescu (CCA)

Comenteaza