“Feroviarii” au câştigat primul trofeu în 2012

“Feroviarii” au câştigat primul trofeu în 2012
CFR Cluj a câştigat la penalty-uri trofeul “Anatolian Cup”, în finala cu MSK Zilina, la capătul unui meci presărat cu numeroase erori de arbitraj.

CFR a bifat cea de-a doua victorie a cantonamentului din Antalya, învingând liderul din prima ligă a Slovaciei, MSK Zilina, abia după executarea loviturilor de departajare (6-3). La finalul timpului regulamentar tabela a indicat egalitate, 2-2, dar asta cu largul concurs al "centralului", care a indicat eronat trei lovituri de departajare.

Elevii lui Jorge Costa au dictat ritmul în startul partidei, însă primul şut al acestora a venit abia în minutul 12 şi i-a aparţinut lui Ronny, care a trimis peste transversală de la circa 20 de metri. Una dintre puţinele acţiuni ale slovacilor în prima repriză a consemnat, de altfel, deschiderea scorului. Şutul căpitanul Zilinei, Barcik, din preajma punctului cu var, l-a învins pe Mincă, iar arbitrul a validat reuşita, deşi clujenii au acuzat un fault asupra lui Nicoară. Cu toate acestea, "feroviarii" au avut şansa egalării în două rânduri: prima dată prin Hora, a cărui centrare a fost deviată puţin alături de un jucător slovac (35), pentru ca la faza imediat următoare De Zerbi să reia puţin peste poartă dintr-o lovitură liberă (37).

A urmat apoi recitalul brigăzii de arbitri. Acelaşi Hora a restabilit egalitatea la o fază la care centralul a arătat complet aiurea punctul cu var şi a stabilit scorul primei reprize. Costa a schimbat liniile după pauză, însă slovacii au trecut în două rânduri pe lângă gol (70, 77). Cesay şi-a adus până la urmă formaţia în avantaj, tot după un penalty controversat (67), dar momentele comice nu s-au oprit aici: arbitrul a dictat o nouă lovitură de pedeapsă, de această dată pentru CFR, asta deşi infracţiunea s-a comis în afara careului. Cadu a ratat în primă fază, dar tot el a reluat în plasă balonul respins de goalkeeperul advers (80). Clujenii ar fi putut să tranşeze pe final soarta partidei, Piacek fiind la un pas de autogol (89), după care unul dintre fundaşii slovaci a respins de pe linia porţii balonul deviat cu capul de Gabi Mureşan (90+2). Regulamentul competiţiei le-a permis combatantelor să treacă direct la executarea loviturilor de departajare, unde CFR a înscris de fiecare dată, adjudecându-şi trofeul.

CFR Cluj a aliniat următorul "11": Mincă - Panin, Diogo, Maftei, Nicoară - Peralta, Sare, Hora - De Zerbi, Weldon, Ronny. Au mai jucat: Stăncioiu, Cadu, Piccolo, Lionn, Camora, Celestino, Mureşan, Rui Pedro, Godemeche, Kapetanos, Sougou şi Bastos.

În precedentele meciuri amicale din Turcia "feroviarii" au fost învinşi de TSV 1860 München (1-2) şi Cernomoreţ Odessa (0-3), au remizat cu Austria Viena (0-0), dar au învins-o, în schimb, pe Litex Loveci (1-0). "Feroviarii" vor disputa mâine, cu începere de la ora 15:00, un nou "amical", de această dată în compania celor de la MFK Kosice (locul 10, Slovacia). Partida va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 1.

 

Etichete
Comenteaza