FCSB-CFR Cluj, duelul dintre cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Cine sunt jucătorii care pot face diferența în derby

FCSB-CFR Cluj, duelul dintre cel mai bun atac și cea mai bună apărare. Cine sunt jucătorii care pot face diferența în derby
| Foto: facebook.com/cfr1907

Primele două clasate din Liga 1 se întâlnesc în partida care poate decide cea mai bună formație a sezonului regulat al campionatului.

La mai bine de trei luni de la ultima întâlnire directă, câștigată de “feroviari” cu 2-0, CFR Cluj și FCSB se întâlnesc din nou. Ambele formații au acumulat același număr de puncte, 60, în 27 de etape și se clasează pe primele două poziții în Liga 1. Mai mult, trupa din capitală se remarcă prin cel mai bun atac din campionat, cu 53 de goluri înscrise, în timp ce echipa lui Edi Iordănescu a fost cea mai eficientă din 2021, cu 23 de goluri marcate. În plus, CFR Cluj se poate lăuda și cu cea mai bună apărare din Liga 1, cu doar 12 goluri încasate.

La finalul rundei precedente, cele două cluburi conduceau în topul celor mai multe partide fără gol primit, CFR Cluj cu 17, iar FCSB cu 15. Totodată, rivalele din Liga 1 se află pe primele poziții și în ierarhia celor mai multe succese la cel puțin două goluri diferență, bucureștenii cu 12 și clujenii cu 9, notează We Love Stats.

Jucătorii care ar putea face diferența în derby-ul de pe Arena Națională sunt Olimpiu Moruțan și Ciprian Deac. Primul a primit recent vestea că va evolua la Campionatul European de tineret, în timp ce experimentatul mijlocaș al campioanei a ratat surprinător lotul naționalei de seniori.

Olimpiu Moruțan, aflat la al cincilea sezon pe prima scenă a fotbalului românesc a strâns 5 goluri și 10 pase decisive în 22 de apariții. De cealaltă parte, Ciprian Deac este la al 14-lea sezon în Liga 1 și a reușit 10 goluri și 5 pase decisive în 22 de meciuri.

Derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj se va disputa în această seară, de la 20:30.

Comenteaza