FCSB - CFR Cluj 0-2. Deac și Ioniță au adus victoria în derby-ul campionatului

FCSB - CFR Cluj 0-2. Deac și Ioniță au adus victoria în derby-ul campionatului

Formația din Gruia s-a  impus pe terenul principalei contracandidate la titlu și s-a distanțat la sașse puncte n fruntea clasamentului Ligii 1. 

Partida de pe National Arena, dintre primele două clasate a avut un început echilibrat. Treptat, gazdele au preluat initiațiva și au controlat centrul terenului. Totuși, posesia superioară a formației lui Dică nu s-a concretizat la poarta lui Arlauskis. Contrat cursului jocului, în minutul 28, Vincius a trimis o minge spre careul advers, Țucudean a deviat pe spate, iar Deac a reușit o execuție superbă, prin care a deschis scorul. Până la pauză nu au mai fost evenimente notabie, iar CFR a intrat în avantaj la cabine, scor 1-0.

Roș-albaștrii au început puternic actul secund, iar Gnohere a fost cel mai activ om al gazdelor. Atacantul francez a avut prima ocazie la 10 minute de la reluare, dar a trecut puțin pe lângă minge. Două minute mai târziu, vârful vicecampioanei a fost blocat de Mureșan, care i-a salvat pe clujeni și câteva minute mai târziu la o ocazie a aceluiași Gnohere. La intrarea în ultimul sfert de oră, Ioniță a fost găsit excelent de Omrani, iar Roman a fost olbigat să faulteze din poziție de ultim apărător și a fost eliminat.

Din lovitura liberă rezultată, Djokovic a lovit bara transversală. Deși Nicolae Dică a mutat ofensiv, tot “feroviarii” au fost mai periculoși, iar Omrani a trecut de două ori pe lângă gol în finalul partidei. Arlaukis i-a salvat și el pe clujeni, care au terminat și ei în 10 oameni, după eliminarea lui Mureșan. Ultimul minut de joc a adus un penalty pentru CFR, pe care Ioniță l-a transformat cu siguranță. Astfel, formația din Gruia s-a impus cu 2-0 și s-a distanțat la șase puncte în clasament.

Echipe de start:

FCSB: Bălgărdean – Benzar, Bălașa, Planic, Roman – Nedelcu, Filip – Man (Stan ‘82), Tănase, Coman (Moruțan ’46, Rusescu ’82) – Gnohere

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Djokovic, Bordeianu (Ioniță ‘66), Culio – Deac (Lang ‘90), Țucudean (Păun ‘75), Omrani

Pentru clujenii urmează pauza competițională, iar jocurile din Liga 1 vor reîncepe în luna februarie.

Comenteaza