Fără emoții pe terenul ultimei clasate. Universitatea Cluj se întoarce cu toate punctele de la Botoșani

Fără emoții pe terenul ultimei clasate. Universitatea Cluj se întoarce cu toate punctele de la Botoșani
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cu Dan Nistor în mare formă, echipa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău s-a impus cu 3-0, în partida din etapa a 14-a a Superligii.

Gazdele au încercat să preia inițiativa încă de la primul fluier al arbitrului, însă a fost în zadar, "studenții" fiind cei care au deblocat tabela. Mitrea a trimis în adâncime, Șeroni i-a așezat perfect mingea lui Cîmpanu, care a întors la Nistor, iar decarul Universității Cluj a trimis la colțul lung, fără speranțe pentru Ducan (9).

Chiar dacă nu au avut un ritm prea intens, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au continuat să pună probleme unei apărări, care a arătat mai mult decât modest. Astfel, chiar înainte de jumătatea reprizei, Nistor a preluat la marginea careului, lateral stânga, a driblat un adversar și i-a pasat lui Vali Gheorghe, care a trimis în poarta goală și a marcar primul său gol în alb și negru (21).

Surprinzător, imediat după cel de-al doilea gol, clujenii au făcut pasul înapoi și au redus considerabil din turație. Botoșănenii au încercat să profite de pasul înapoi făcut de "Șepcile roșii", însă lipsa de calitate a gazdelor a fost mai mult decât evidentă. Așadar, Universitatea Cluj conducea la pauză, scor 2-0.

Și după revenirea de la vestiare jocul s-a desfășurat după același scenariu. Mai mult, la 10 minute de la reluare, Cioiu a fost aproape de gol, dar a trimis alături din poziție bună (55). Cu toate acestea, imediat, orice dubiu asupra victoriei clujene avea să fie risipit. Același Dan Nistor a executat bine un corner, iar reluarea lui Andrei Miron a intrat în poartă cu ajutorul lui Ducan (57).

Chiar dacă nu au renunțat complet la ofensivă, "studenții" au abordat un stil mai conservator și au preferat să economisească energia pentru următoarele partide. Astfel, Universitatea Cluj se impune cu 3-0 pe terenul ultimei clasate din Superligă, FC Botoșani, și rămâne aproape de locurile de play-off.

Comenteaza