EuroBasket 2017 la Cluj. De azi se pot cumpăra biletele

EuroBasket 2017 la Cluj. De azi se pot cumpăra biletele
Este prima prezenţă a României la un turneu final major după 30 ani de absenţă.

Federaţia Română de Baschet a pus în vânzare, joi, 29 septembrie 2016, la Cluj, biletele pentru Fiba EuroBasket 2017.

Competiţia se va desfăşura în perioada 31 august - 17 septembrie 2017 şi este găzduită de România, Israel, Finlanda şi Turcia.

Selecţionata lui Marcel Ţenter este calificată automat, datorită calităţii de ţară organizatoare. Este prima prezenţă a "vulturilor" la un turneu final după 30 ani de absenţă.

"Pentru generaţia mea, acest campionat înseamnă foarte mult. Mă aflu la vârful carierei şi atât eu, cât şi colegii mei, ne gândim la această şansă care ni s-a ivit. Îmi doresc o grupă cât mai puternică, pentru că îmi place să joc la cel mai înalt nivel. Acest turneu îţi dă un avânt, un sentiment unic şi vreau să evoluăm cu sala plină", a spus pivotul Vlad Moldoveanu.

Cu ocazia întrecerii de anul viitor, Federaţia va organiza un tur special pentru fanii care vor veni la Cluj.

"Pentru noi, este un vis împlinit. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri alături de echipa noastră. Sperăm să avem impactul pe care ni-l dorim, iar la final, vulturii să zboare către Istanbul", a declarat Mircea Cristescu, directorul de operaţiuni al comitetului de organizare Fiba Eurobasket pe România.

EuroBasket 2017 este prima competiţie majoră de baschet găzduită de România.

"De astăzi, suporterii îşi vor putea cumpăra bilete pentru toate meciurile României, 5 la număr. Există, însă, şi varianta pachetului întreg, pentru toate cele 15 partide care se vor desfăşura la Sala Polivalentă", a spus Adrian Voinescu, director al comitetului de organizare Eurobasket pe România.

Printre primele persoane care şi-au achiziţionat bilete se numără edilul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, tenismenul Horia Tecău, dar şi membri ai trupei Holograf.

Bilelete pentru Fiba EuroBasket 2017 se pot achiziţiona de pe site-ul oficial al forului internaţional

Tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul European din 2017 va avea loc pe 22 noiembrie 2016, la Istanbul. Suporterii care îşi vor cumpăra bilete înainte de această dată, vor avea o reducere.

România îşi cunoaşte deja una dintre cele cinci adversare, e vorba de Croaţia. Formaţia respectivă se află în aceeaşi urnă cu Israel, Turcia şi Finlanda, iar regulamentul FIBA nu perminte ca două ţări organizatoare să se întâlnească în aceeaşi grupă.

Urna 1: Spania, Lituania, Franţa, Serbia
Urna 2: Grecia, Italia, Cehia, Letonia
Urna 3: Croaţia, Israel, Turcia, Finlanda
Urna 4: Rusia, Slovenia, Ungaria, Georgia
Urna 5: Germania, Belgia, Polonia, Muntenegru
Urna 6: Islanda, Marea Britanie, Ucraina, România

Comenteaza