EuroBasket 2017 Cluj | Croația a bătut Muntenegru și merge în optimi

EuroBasket 2017 Cluj | Croația a bătut Muntenegru și merge în optimi
Selecționata Croației s-a impus cu 76-72 în fața reprezentativei din Muntenegru, luni, la Sala Polivalentă din Cluj, în etapa a treia a Grupei C de la EuroBasket 2017.

În urma rezultatului de luni, Croația devine prima formație din Grupa C care face pasul spre optimile Campionatului European. Și-a câștigat toate cele trei meciuri desfășurate până acum, inclusiv cel cu România (74-58).

Croația a avut un avantaj de 15 puncte după primele trei minute și a continuat să conducă pe tabelă până la finalul întâlnirii cu Muntenegru. Aceasta din urmă putea produce însă o surpriză pe final. Un coș de 3 puncte și o aruncare liberă transformată de Tyrese Rice o apropia pe Muntenegru la doar un punct de Croația (72-73). Dar selecționata din fosta Iugoslavie nu a reușit să mai înscrie după aceste reușite, Croația a marcat de 3 ori prin Dario Saric și s-a încheiat 72-76.

Bojan Bogdanovic a fost coșgeterul partidei, cu 23 puncte. Din echipa Croației s-au mai evidențiat Dario Saric (14 puncte), Leni Ukic (9 puncte) și Darko Planinic (6 puncte).

Principalii marcatori ai Muntenegrului au fost Tyrese Rice (22 puncte), Bojan Dubljevic (17 puncte) și Nikola Vucevic (12 puncte).

La meci au asistat 1.983 de spectatori, conform statisticilor FIBA.

Clasament Grupa C:

1. Croația - 6 puncte - calificată în optimi
2. Spania - 4 puncte
3. Muntenegru - 4 puncte
4. Ungaria - 4 puncte
5. Cehia - 4 puncte
6. România - 2 puncte

Comenteaza