Foto Lincar, prezentat oficial la “U” Cluj. “Voi reuși să creez aici un spirit care să ajute la îndeplinirea obiectivelor”

Noul antrenor al ”Șepcilor roșii” a fost prezentat de managerul executiv al clubului, Ovidiu Blag, și a oferit primele impresii despre noua sa echipă.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani a vorbit despre modul său de lucru, despre obiectivele sale, dar și despre felul în care încearcă să pregătească strategia pentru sezonul viitor. Eric Lincar susține că își dorește o echipă de luptători, iar în vederile sale sunt fotbaliști din eșalonul secund, dar și din prima ligă.

“Meritul principal pentru sosirea mea aici este al domnului Ovidiu Blag. Îi mulțumesc pentru încredere. Cu siguranță sunt entuziasmat, deoarece antrenez cea mai titrată echipă din cariera mea de tehnician. Este un club special, cu mulți suporteri, ceea ce mă motivează foarte mult. Încerc să creionez o echipă de luptători, care să simtă cu adevărat ce înseamnă “U” Cluj.

Am văzut multe speculații în legătură cu faptul că jucătorii nu mai au contracte. Acest lucru se întâmplă frecvent, mai ales la Liga 2. În general, jucătorii sunt semnați pe un an de zile și tot timpul apar situații în perioada de vară, când se caută jucători. Omogenitatea se face prin rezultate. Trebuie să o câștigăm din primul joc oficial.

Nu pot să spun câți jucători voi aduce, dar vor fi probabil 12-14 fotbaliști, pe toate posturile. Sunt la curent cu Liga 2, am mulți jucători în vedere. Unii sunt sub contract, alții sunt liberi. Urmărim un anumit profil de jucători, foarte buni în Liga 2 și excepții din Liga 1. Aceștia trebuie să fie motivați pentru a reveni la acel nivel. Prefer poate jucători mai tineri, luptători, dar care să își dorească să ajungă în prima ligă.

Încă nu știm când începe campionatul. Avem o situație relativă, dar așteptăm o dată fixă pentru a începe pregătirile. Important e să aducem jucători. La reunire sper să am cât mai mulți jucători sub comandă. Încerc să fiu cât mai corect cu jucătorii mei, sunt foarte sincer, poate uneori naiv, dar sunt un antrenor energic. Am așteptări mari de la jucătorii mei și sper să îi motivez să facă performanță.

Discut cu Mircea Cojocaru, cu Cristian Pojar, încerc să culeg cât mai multe informații, încerc să îmi fac și eu o idee despre ceea ce s-a întâmplat. Zilele următoare voi creiona lotul și jucătorii actuali care vor rămâne. Un nucleu de 6-8 jucători aș dori să păstrez.

Atât timp cât am rezultate cred că voi câștiga încrederea tuturor. Tot timpul am fost printre primii la Liga 2. Performanța o realizezi prin echipă, nu prin individualități. Trebuie să fim încrezători, eu cred că voi reuși să creez aici un spirit, o stare, care să ajute la îndeplinirea obiectivelor.

Unii dintre colaboratorii mei sunt la alte echipe și aștept să se încheie sezonul. Îmi doresc să lucrez cu un manager sportiv. Cred că am deschiderea și îmi doresc să lucrez cu oameni tineri, oameni care să se implice 100% în fenomenul “U” Cluj și care știu ce înseamnă acest club.

Mi-aș fi dorit să joc și la “U” Cluj sau oriunde aș fi avut posibilitatea de a câștiga trofee. Și ca antrenor îmi doresc să câștig un campionat la Liga 2 și unul la Liga 1. Pentru asta fac această meserie, e pasiunea mea și meseria mea.

Având în vedere că suntem obligați cu jucători din 2003 voi pune mare accent pe juniori. Deja am vorbit cu antrenorii de la U19, U17, să văd ce jucători ar fi eligibili și să văd care ar putea face față la nivelul Ligii 2”, a transmis noul antrenor al Universității Cluj.

La rândul său, managerul executiv al “studenților”, Ovidiu Blag, a vorbit despre perioada recentă, dar și despre planurile conducerii “Șepcilor roșii” în legătură cu sezonul viitor și despre obiectivele imediate ale formației clujene.

”A fost o perioadă în care nu am transmis multe informații pentru că încercăm să vorbim mereu oficial. Am fost foarte preocupat de mai multe lucruri, principala preocupare a fost găsirea antrenorului, avem și discuții pentru postul de manager sportiv. Colegii mei lucrează la dosarul de licențiere, lucru ce ne-a luat multă energie.

De asemenea, am convocat un audit pentru a observa lucrurile pe care trebuie să le schimbăm. Dorim doar să avem o imagine asupra a ceea ce am preluat. Ne-a preocupat dezvoltarea planului managerial, astfel încât să accesăm fondurile de la primărie.

Prin venirea antrenorului, pe care eu îl consider cu adevărat special, sperăm ca lucrurile să se așeze pe un făgaș, care să ne permită să accesăm ceea ce ne dorim. O echipă competitivă, care să se comporte ca un grup, o echipă articulată. Apoi, pas cu pas dorim să construi un climat sănătos, o echipă care să funcționeze conform așteptărilor suporterilor”, a declarat Ovidiu Blag.

Comenteaza