Erik Lincar, mesaj clar înainte de meciul cu Hermannstadt: “Trebuie să fim echilibrați, calmi și să obținem cele trei puncte”

Erik Lincar, mesaj clar înainte de meciul cu Hermannstadt: “Trebuie să fim echilibrați, calmi și să obținem cele trei puncte”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Universitatea Cluj întâlnește pe teren propriu echipa sibiană, cu care se luptă pentru ocuparea unei poziții ce asigură promovarea directă în prima ligă.

Deznodământul sezonului din eșalonul secund se apropie cu pași repezi, iar “studenții” se luptă cu șanse pentru un loc în elita fotbalului românesc. Meciul cu Hermannstadt poate aduce o promovare așteptată îndelung de fani Erik Lincar cunoaște importanța unui astfel de meci.

Antrenorul a prefațat duelul contra sibienilor și a dezvăluit că se gândește doar la victoria ce ar duce “Șepcile roșii” în Liga 1.

“Întâlnim o echipă foarte bună, o echipă care are cel mai bun lot de la Liga a 2-a. Au reușit să transfere mulți jucători de Liga 1. Se vor întâlni echipele de pe locurile 2 și 3. Eu sunt bucuros că am reușit pe parcursul acestui an să venim mai aproape de Petrolul, să fim în zona în care avem șansa să promovăm direct.

Nu cred că va fi un joc foarte spectaculos, cred că fiecare echipă e interesată de rezultat. Îmi doresc să câștigăm, nu îmi doresc să fac spectacol, cum poate își dorește lumea. Noi avem un obiectiv de îndeplinit, suntem aproape să reușim acest lucru, dar vom putea dacă vom fi foarte concentrați.

Avem unele probleme cu Romeo, chiar și cu Filip, dar și cu alți jucători. Sper să putem alinia un prim 11 câștigător. Va fi un derby al Ligii a 2-a, iar factorul mental va fi decisiv. Dacă ne uităm la statistică, noi am avut probleme cu echipele mai slab cotate, dar pentru acest meci nu îmi fac griji că echipa mea nu va fi motivată sau nu își va dori să câștige.

Jucăm pentru cariera noastră, pentru performanța de a promova această minunată echipă la Liga 1 și cred eu că toată lumea va aprecia și va respecta acest lucru.

Chiar m-am întâlnit cu un domn care a venit de la Londra pentru meci, ce poate să ne motiveze mai mult? Trebuie să fim echilibrați, calmi și să obținem cele trei puncte. În fotbal sunt și alte alternative, dar pe mine mâine m-ar interesa doar victoria”, a declarat antrenorul.

“U” Cluj, un club cu potențial european

Erik Lincar se apropie de împlinirea unui an la conducerea tehnică a echipei clujene și a vorbit despre perioada petrecută alături de “studenți”. Antrenorul a explicat că, în viziunea sa, clubul ar putea evolua chiar și în competiții internaționale, dacă finanțarea va fi pe măsură.

”Pe mine nu mă interesează ce a fost înainte. Mă interesează ce vom face marți și cum vom reuși să câștigăm acest joc. Tot timpul lumea a fost pesimistă și negativă, dar eu voi vorbi doar despre perioada petrecută de mine la acest club, de realizările avute alături de jucători și încercăm, împreună, să ducem clubul la nivelul Ligii 1.

Pentru asta am fost angajat. Am spus de la început că voi face tot ce este uman din partea mea pentru a reuși promovarea. Multă lume râdea, dar a venit poate momentul în care să îndeplinim acest obiectiv.

Peste câteva zile se împlinește un an de când sunt aici și nu pot să spun că nu m-am atașat de acest loc. Este un club mare, care are toate condițiile pentru a face performanță.

Mă refer la suporteri, stadion, terenuri de antrenament, chiar nu văd de ce clubul nu ar putea face performanță chiar la nivel internațional. Dar, în fotbal, cei mai importanți sunt banii. Dacă îi ai poți să faci performanță, dacă sunt mai puțini încerci să faci performanță”, a spus Lincar.

Partida dintre Universitatea Cluj și Hermannstadt este programată marți, 10 mai, de la 19:30.

Comenteaza