Foto Emil Boc, în extaz după victoria Simonei Halep la TAS: "Te așteptăm la Cluj, în iunie, la Sports Festival!!"

Primarul Clujului, Emil Boc, a publicat un mesaj pentru tenismena Simona Halep după ce s-a aflat vestea că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis reducerea supendării Simonei de la 4 ani la 9 luni.

"Lumina întotdeauna învinge Întunericul!
Ne bucurăm atât de mult pentru Simona Halep!
Simona Halep revine pe teren!!
Te așteptăm la Cluj, în iunie, la Sports Festival!!
Am crezut și credem întotdeauna în Simona Halep!
Fortza Halep!", transmite Emil Boc pe Facebook alături de o galerie de fotografii cu tenismena. 

Testată pozitiv în octombrie 2022, Simona Halep primea în septembrie 2023 o suspendare de 4 ani din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în urma scandalului de dopaj în care a fost implicată.

Sportiva din România a contestat decizia și s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv, iar la începutul lunii februarie a fost audiată la Lausanne.

În urma audierilor, TAS a decis reducerea suspendării inițiale, de la 4 ani la doar 9 luni. Astfel, Halep și-a ispășit pedeapsa în perioada octombrie 2022 - iulie 2023 și poate reveni în circuitul WTA.

În una dintre imaginile publicate de primar pe Facebook apare şi Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al sportivei, considerat de mulţi oameni adevăratul vinovat pentru scandalul de dopaj în care a fost implicată Halep. 

Comenteaza