Edi Iordănescu prudent înaintea debutului în Liga 1, împotriva lui FC Botoșani: “Ne așteptăm la un joc foarte dificil”

Edi Iordănescu prudent înaintea debutului în Liga 1, împotriva lui FC Botoșani: “Ne așteptăm la un joc foarte dificil”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

 Noul antrenor din Gruia mai așteaptă întăriri pentru parcursul din Liga Campionilor. 

CFR-ul a început noul sezon cu o victorie în Supercupa cu CS U Craiova, iar acum se pregătește de apărarea trofeului câștigat în sezonul trecut. În calea clujenilor vor sta cei de la FC Botoșani.

Edi Iordănescu este precaut înaintea meciului cu moldovenii și speră ca echipa sa să intre concentrată în teren. “Suntem în fața debutului și în campionat și starea de spirit este una bună. E bine că am reușit să plecăm cu bine în noul sezon, iar aste ne dă încredere, entuziasm și elan. În această săptămână am strâns rândurile și ne concentrăm pe partida cu FC Botoșani. Ne aștepăm la un joc foarte dificil. Ei reprezintă un grup valoros, iar în sezonul trecut, din trei jocuri, CFR-ul nu a reușit să câștige nicio partidă.

Vorbim despre o echipă care putea fi în play-off. Ne așteptăm ca 8-9 jucători să fie dintre cei care au făcut parte din lot și sezonul trecut, asta înseamnă omogenitate. E foarte important să intrăm extrem de concentrați și să debutăm și în campionat cu o victorie”, a declarat antrenorul campioanei.

Tehnicianul “feroviarilor” e bucuros că echipa sa va juca acasă primele două partide din noul sezon. ”E un avantaj că debutăm acasă. O deplasare mai lungă ar fi însemnat un consum mental și fizic. E adevărat că avem etapa a doua la Călărași și din informațiile mele sunt ceva probleme cu gazonul acolo. Sper să nu avem probleme, dar acel joc e departe, trebuie să ne concetrăm 100% pe meciul de vineri și să câștigăm”, a menționat fostul antrenor al Astrei.

Iordănescu crede că nu va avea probleme în alegerea primului 11, deoarece pe parcursul anului vor primi șanse toți jucătorii ”Sezonul trecut vorbeam despre o singură competiție, vorbeam de jocuri la săptămână, iar acum jucăm din trei în trei zile. E nevoie să avem soluții, să fim acoperiți. Va fi un sezon lung, fiecare jucător e în slujba echipei și are datoria să se pregătească la cel mai înalt nivel. Trebuie să fim uniți, să avem o stare de spirit corectă, iar aceste lucruri ne vor ajuta”, a spus tehnicianul clujenilor.

Antrenorul din Gruia le-a cerut șefilor întăriri și crede că echipa mai are nevoie de un fundaș central. ”Trebuie să mai acoperim o poziție. Suferim la nivelul fundașilor centrali, numeric în primul rând. Cuplul pe care l-am folosit în Supercupă e unul experimentat, din punctul acesta de vedere sunt liniștit, însă nu sunt multe soluții. Cred că în linii mari suntem acoperiți”, a încheiat Iordănescu.

Partida dintre CFR și FC Botoșani se va disputa vineri, 20 iulie, de la ora 21, pe arena din Gruia.

Comenteaza