Echipa națională nu strălucește, dar selecționerul exultă: "Ăștia sunt băieții cu care putem merge la EURO"

Echipa națională nu strălucește, dar selecționerul exultă: "Ăștia sunt băieții cu care putem merge la EURO"
| Foto: frf.ro

La capătul unei noi prestații modeste, România a învins Kosovo, scor 2-0 și se menține pe locul secund în Grupa I a preliminariior.

Așa cum a obișnuit în actuala campanie de calificare, echipa națională nu impresionează, însă reușește să obțină rezultate pozitive, fiind neînvinsă după primele 6 jocuri. Chiar dacă "tricolorii" par de multe ori că marchează din întâmplare, selecționerul i-a lăudat și după fluierul final al jocului împotriva reprezentativei din Kosovo.

Edi Iordănescu se bucură de rezultatele obținute de selecționata României și e convins că echipa națională se va califica la Campionatul European care va avea loc vara viitoare, în Germania.

"Felicit echipa și tot ce am făcut în seara asta ca și suflet, ca și atitudine, ca și capacitatea de a trece peste momentul greu de după Israel. Nu e ușor pentru băieți, avem nevoie de un alt suport, o altă încredere. Avem nevoie ca lumea să rămână lângă noi și atunci când o mai dezamăgim.

Nu a fost ușor ce s-a întâmplat și e de lăudat efortul echipei. Băieții s-au implicat total. Sunt lucruri pe care le vreau îmbunătățite, dar azi au contat doar cele trei puncte. Și dacă încearcă să mai mascheze, îi simți și realizezi când sunt afectați. Ăștia sunt băieții cu care putem merge la EURO, nu sunt multe soluții. Mi-aș dori ca fotbalul românesc să propună cât mai multe soluții, dar am mers pe continuitate, pe omogenitate.

E adevărat că băieții trebuie să facă eforturi și să se impună la nivel de cluburi. Începusem destul de ok, cu inițiativă, voiam un ritm mai ridicat și mai mult acces în zona trei, dar per total, aveam control. Kosovo a avut două ocazii, dar una a plecat după un aut al nostru foarte greșit gestionat și a doua după o neinspirație a lui Burcă, dar nu îl putem condamna.

Au fost niște momente unice, e prima dată când stau peste 30 de minute cu echipa. Nu știam cum să ne pregătim, nu aveam nici cea mai mică informație despre când se va relua jocul. Era cea mai mare frustrare posibilă să riști să ratezi calificarea la masa verde. Nu știam când să repornim încălzirea, când să îi scoatem afară.

Erau temători că nu se reia jocul, dar dacă am câștigat, înseamnă că lucrurile au fost bine gestionate. Am avut puțină teamă, dar nu îmi place să vorbesc despre asta. În vocabularul meu nu trebuie să existe cuvântul ăsta. E bine că s-a terminat cu bine. Să dea Dumnezeu să provocăm cât mai multe și să fie pentru mine cea mai mare provocare să găsesc soluția.

Contează că banca a intrat bine, că am câștigat, iar peste mai puțin de trei săptămâni suntem din nou împreună. Toate schimbările au fost exclusiv ofensive. Burcă a fost schimbat din două motive, că avea galben și era expus, iar în al doilea rând că l-am forțat pe Screciu, l-am coborât o linie și aveam nevoie de mai multă construcție. A fost o decizie tactică.

Sunt pregătit să jucăm și după ultima etapă, doar să mergem la EURO. Contează să fim acolo", a declarat Edi Iordănescu, potrivit Digisport.

Pentru echipa națională a României urmează dueluri cu Belarus (d) și Andorra (a) în luna octombrie.

Comenteaza