Echipa de fotbal a UBB, calificată în sferturi la Jocurile Europene Universitare

Echipa de fotbal a UBB, calificată în sferturi la Jocurile Europene Universitare
Campioana României la fotbal universitar, aflată la prima participare la un turneu internaţional de fotbal, s-a calificat în primele opt echipe ale competiţiei de la Zagreb, Croaţia.

Fotbaliştii Universităţii Babeş-Bolyai au început anevoios meciurile din grupa C. UBB a încheiat la egalitate partida cu Universitatea Anadolu din Turcia (gol Alex Pop) şi a pierdut, 1-2 (gol Viorel Ionaşcu) cu Universitatea Camilo Jose Cela din Madrid, Spania.

Ulterior, clujenii au obţinut prima victorie din grupă şi, totodată, calificarea în sferturile de finală, după un joc spectaculos cu Universitatea din Wurzburg, Germania. Partida s-a terminat cu scorul de 3-1 (pentru UBB au marcat Alex Pop de două ori şi Horaţiu Popa).

Din Grupa C au mers până la urmă mai departe spaniolii (Universitatea Camilo Jose Cela din Madrid), cu 6 puncte, şi UBB, la egalitate de puncte, 4, cu nemţii de la Wurzburg, dar cu un golaveraj mai bun (5-4, faţă de 2-3).

UBB s-a luptat pentru un loc în semifinale cu, probabil, cel mai dificil adversar, Universitatea de Stat din Kuban, Rusia, finalista ultimei ediţii a competiţiei şi singura echipă care şi-a câştigat grupa cu maxim de puncte. După faza grupelor, Alex Pop era golgheterul turneului, cu trei reuşite. Mijlocaşul central Adrian Rogozan s-a remarcat ca unul din cei mai tehnici jucatori ai competiţiei.

Comenteaza