Exclusiv E fan Cristiano Ronaldo și îl admiră pe Mats Hummels, dar vrea în Liga 1 cu "U"

E fan Cristiano Ronaldo și îl admiră pe Mats Hummels, dar vrea în Liga 1 cu "U"
| Foto: fcuniversitateacluj.ro

Este unul dintre cei a căror misiune este să se asigure că "U" nu primeşte gol în drumul spre prima divizie. Ionuţ Ursu, noul fundaș central al “Șepcilor roșii”, a vorbit pentru ZIUA de Cluj despre viaţa de fotbalist sub "bagheta" lui Bogdan Lobonț şi despre jucătorii pe care îi admiră.

Originar din Bacău, stopperul Universității Cluj are o carieră cu peste 100 de partide la nivelul primelor două ligi și a evoluat la echipe bune din primul eșalon. Venit sub formă de împrumut la Cluj, de la revelația Ligii 1, Sepsi Sfântu Gheorghe, fundașul a îmbrăcat deja de trei ori tricoul alb-negru al “studenților”. Chiar dacă acum evoluează ca apărător central, Ursu nu a jucat întotdeauna în linia defensivă.

Fotbalistul a povestit amuzat despre începuturile sale în fotbal, dar și despre idolul său din copilărie, un atacant ce făceau furori la începutul anilor 2000 în Liga 1. “Eram acasă, pe fotoliu, cu mingea în mână și mâncam pâine cu gem. Tata a venit acasă împreună cu un domn, pe care nu îl cunoșteam, dar care m-a întrebat dacă îmi place fotbalul. A doua zi am fost la antrenament și așa a început cariera mea.

Când eram mic, mi-a plăcut foarte mult Cătălin Cursaru, pe care am început să îl imit. Chiar mergeam ca și el, dar mai târziu mi-am dat seama că nu era bine. Eu am început ca mijlocaș ofensiv, dar treptat am tot fost mutat în spate. Cred că și-au dat seama antrenorii unde e locul meu”, spune Ionuț Ursu.

Fundașul se declară mulțumit de alegerea făcută în pauza competițională, când a semnat cu Universitatea Cluj, dar admite că noul sistem de joc, propus de Bogdan Lobonț, i-a dat ceva bătăi de cap.

Mă simt foarte bine aici, ușor ușor am început să mă acomodez. Nu este mare diferență față de Liga 1, aici se lucrează cu profesionalism. E prima dată când evoluez într-un sistem cu trei fundași și mi-a fost greu la început. Totuși, de la meci la meci, înțeleg mai bine ce am de făcut. Nu mi-a fost frică niciodată de un adversar. Mi-a fost mai mult frică să nu greșesc eu. Acesta a fost principalul meu obiectiv”, declară apărătorul.

Stopperul clujenilor consideră că toate cele cinci formații aflate acum în fruntea ierarhiei Ligii a 2-a pot emite pretenții la promovare.

“Cred că toate echipele din fruntea clasamentului au șanse la promovare. Le-aș menționa în primul rând pe Petrolul și Chindia, dar și Sportul Snagov și Academica Clinceni au o șansă, totuși sper să se stingă pe parcurs”, spune jucătorul “Șepcilor roșii”.

Dacă în copliărie un atacant era idolul său, Ursu admiră acum un fotbalist ce evoluează pe poziția sa, însă nu își poate ascunde simpatia față de Cristiano Ronaldo.

“Nu am avut niciodată o echipă preferată, dar din Europa am simpatizat cu Real Madrid și acum îmi place Juventus, datorită lui Cristiano Ronaldo. Ca stil de joc și pentru că evoluează pe postul meu, aș spune că Mats Hummels, de la Bayern Munchen este fotbalistul meu preferat”, a precizat fundașul.

Apărătorul central a vorbit și despre pasiunile sale, care nu implică fotbalul.

“Îmi place foarte mult să călătoresc, dar nu am o destinație preferată, mi-ar plăcea să văd cât mai multe țări. Cea mai importantă călătorie ar fi spre Liga 1, alături de Universitatea Cluj”, mărturisește stoperul.

Ionuț Ursu a avut și un mesaj pentru fanii Universității Cluj. “Mi-aș dori să vină să ne susțină în continuare pentru că o fac foarte bine”, a încheiat fundașul.

În vărstă de 30 de ani, Ionuț Ursu a evoluat de 35 de ori pe prima scenă a fotbalului românesc și se poate lăuda cu peste 100 de prezențe în Liga a 2-a, competiție în care a și înscris de patru ori.

Comenteaza