După 3-0 cu Tomis, Unirea Dej s-a calificat în play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin VIDEO

După 3-0 cu Tomis, Unirea Dej s-a calificat în play-off-ul Diviziei A1 la volei masculin VIDEO
CS Unirea Dej a reușit să învingă cu 3-0 formația Tomis Constanța și s-a calificat în play-off-ul Divizei A1 la volei masculin, unde va întâlni VCM LPS Piatra Neamț.

După un început dominat de oaspeți (2-5, 4-6, 8-10), dejenii au reușit să egaleze (7-1, 12-12, 15-15) și să preia frâiele partidei (19-17, 21-17, 23-20), impunându-se la finalul primului set cu 25-20.

Elevii conduși de Victor Lazăr și Tibor Szilagyi s-au dezlănțuit în cel de-al doilea act. După 3-0, 6-0 și 8-2, uniriștii au făcut punct după punct (13-3, 16-14), câștigând setul cu un neverosimil 25-5. Acesta este cel mai drastic set pierdut de formația Tomis în actuala ediție de campionat.

În ciuda scorului incredibil din setul secund, constănțenii au început mai bine cea de-a treia rundă (1-2, 5-9, 7-10), iar meciul părea că decurge în favoarea lor. Ceva s-a rupt în jocul oaspeților, iar dejenii au au reușit să revină în joc (13-13, 14-14). Extrem de motivați, uniriștii au turat motoarele și au preluat conducerea pe tabela de marcaj (18-15, 20-17). Constănțenii au căzut psihic și Unirea a câștigat și cel de-al treilea set cu 25-19.

"Noi ne-am îndeplinit obiectivul, ne era necesară o victorie, care să ne ducă pe poziția a 5-a în clasament. Suntem deja cu gândul la meciul de miercuri cu Piatra Neamț. Dacă jucăm la potențial maxim și reușim să fim mental concentrați la joc cred că putem trece peste orice echipă din campionat", a declarat la finalul meciului Victor Lazăr, antrenorul Unirii Dej.

În urma acestei victorii, Unirea Dej încheie sezonul voleibalistic pe locul 5, cu 38 de puncte acumulate. În play-off, formația de pe Someș va da piept cu VCM LPS Piatra Neamț, care a încheiat campionatul pe locul 4, având 39 de puncte.

Primul meci dintre Unirea Dej și VCM LPS Piatra Neamț se va disputa în Moldova pe 7 martie, în timp ce returul va avea loc în Sala Sporturilor din Dej, pe 10 martie. Dacă va fi cazul, meciul decisiv se va juca la Piatra Neamț, miercuri, 14 martie.

Celelalte partide din play-off sunt: Remat Zalău - SCMU Craiova, Tomis Constanța - Steaua București și Dinamo București - Explorări Baia Mare.
Aceasta a fost cea de-a treia partidă caritabilă pe care conducerea clubului Unirea și Primăria Municipiului au decis să o organizeze la Dej. După ce sâmbătă, Ciprian Deac, Adrian Cristea și clubul CFR au decis să se implice în această campanie umanitară, la partida de astăzi fotbalistul Universității Cluj, Claudiu Niculescu a pus la bătaie un tricou cu numărul 9. Spectatorii care au donat bani pentru Mihai Pașca Pop, tânărul din Dej bolnav de leucemie, au putut câștiga și un tricou oferit de Adrian Falub, dar și o minge de fotbal cu autografele fotbaliștilor șepcilor-roșii.

Citeşte despre "U" Cluj, CFR Cluj și Rapid București, alături de o cauză umanitară.

 

Comenteaza