DNA dispune NUP în scandalul în care Cadu a fost acuzat că a "trântit" meciul cu Galatasaray. Vezi rezoluţia

DNA dispune NUP în scandalul în care Cadu a fost acuzat că a
Cadu a primit rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale de la DNA în scandalul în care o persoană a pretins în direct, anul trecut, că fotbalistul ar fi primit mită ca să nu-şi joace şansele în meciul de Liga Campionilor cu Galatasaray.

 

Rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale a fost emisă de şeful DNA Cluj, Elena Botezan, şi a fost publicată integral de clubul „feroviar", pe site. Aici se arată că cel care pretindea într-o discuţie telefonică la un post de televiziune că fotbalistul ar fi „trântit" meciul cu Galatasaray e un taximetrist, care a folosit o cartelă prepay pentru a telefona la postul de televiziune.


„Suma de 320.000 de euro, de la afaceristul turc Salem, a ajuns la Cadu, care este un om foarte influent în Cluj şi are şi afaceri aici. E vorba de o mafie a portughezilor, membrii ei nu sunt interesaţi de performanţă. I-a dus la el acasă, am rămas oripilat când am văzut aşa ceva. Ei nu au niciun interes de performanţă. Am discutat cu un portar de la CFR care a fost trecut pe linie moartă. Ei sunt mână în mână şi cu Mureşan, şi cu Paszkany. Au adus o marionetă de a lor, ies campioni şi apoi fac asemenea lucruri în Europa", a declarat „domnul Mihai" la Sport.ro, în noiembrie anul trecut.

Şi preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, dar şi finanţatorul Arpad Paszkany, au fost extrem de revoltaţi de acuzaţiile aduse lui Cadu.

"Nu ne îngrijorează asemenea acuzaţii. Nu este nimic adevărat, e o persoană care vrea să împroaşte cu noroi această echipă. Nu s-a întâmplat aşa ceva în mod cert. Probail e cineva interesant de la o echipă rivală din campionat sau poate cineva din rivalii Galatei. Cred că e cineva bolnav psihic sau cineva care să ne facă rău. Dacă are curaj şi împreună mergem şi ne adresăm parchetului. Toată lumea ştie unde locuiesc jucătorii CFR-ului. Cadu era revoltat şi ar fi vrut ca să se întâlnească faţă în faţă cu cel care face asemenea acuzaţii", a declarat Mureşan, la Sport.ro.

"Sunt numai minciuni! Când esti puternic, toată lumea te atacă, ai duşmani. Toţi avem duşmani! M-am interesat în mediul oamenilor de afaceri turci din Cluj şi nimeni nu a auzit de acel individ care i-ar fi dat bani lui Cadu. Cer să se sezizese Procuratura şi să fie identificat acel individ care a furnizat o asemenea informaţie. Cum să împartă Ricardo Cadu 320.000 de euro colegilor portughezi? Ce să facă el cu o asemenea sumă? El câştigă mult mai mulţi bani la CFR şi îi câştigă cinstit. Nu degeaba este de atâţia ani la echipa asta, nu degeaba şi-a cumparat casă în Cluj şi vrea să se stabilească aici. Pentru că merită şi are caracter!", a spus Paszkany la un post concurent.

Clubul CFR a remis un comunicat referitor la acest caz:

"Conducerea, jucătorii şi întreg clubul CFR 1907 Cluj doresc să îşi exprime consternarea în urma materialelor calomnioase, mincinoase şi denigratoare apărute la postul de televiziune Sport.ro şi pe site-ul prosport.ro. Declararea şi publicarea unor astfel de minciuni, aduc grave prejudicii clubului nostru şi pot afecta deosebit de grav numele CFR 1907 Cluj în ţară şi în lume.În consecință, luni 12 noiembrie 2012 clubul nostru va sesiza Parchetul Cluj şi CNA, solicitând demararea unei anchete în acest caz deosebit de grav", se arată în comunicatul de presă.

Meciul respectiv a fost câştigat de Galatasaray Istanbul cu 3-1 în faţa CFR Cluj.

Vezi aici ce spunea şi antrenorul de atunci, Paulo Sergio, despre caz


De altfel clubul „feroviar" a şi depus o plângere penală la DNA, în 20 decembrie 2012, urmare a scandalului - iniţial la Tribunalul Cluj, care şi-a declinat competenţa în favoarea DNA Cluj.

Vezi mai jos rezoluţia, publicată de CFR pe site-ul oficial:

Comenteaza