“Dirigintele” e entuziasmat. “Abia aştept primul meu derby”

“Dirigintele” e entuziasmat. “Abia aştept primul meu derby”
Universitatea nu are doar un antrenor aflat la primul derby cu CFR, ci şi un conducător. Eugen Pârvulescu s-a arătat optimist înaintea meciului din Gruia şi le-a cerut fanilor să vină în număr cât mai mare la stadion.

A fost conducător la Gaz Metan Mediaş, apoi la Pandurii şi are ditamai rucsacul de experienţă, culeasă inclusiv din cupele europene. Eugen Pârvulescu a fost ochit şi angajat vara aceasta de Florian Walter, care şi-a dat seama că orgoliul tinerilor Vlad Munteanu şi Mihai Teja nu îl poate stăvili decât cineva îndeajuns de matur. Un „diriginte". Pârvulescu n-a apucat însă decât să-i strângă mâna, la plecare, lui Teja. I-a luat locul un antrenor chiar mai tânăr, George Ogăraru. E limpede, rolul de diriginte a rămas cât se poate de util, chiar dacă în fişa postului scrie „director sportiv".

Înaintea derby-ului cu CFR, Pârvulescu a acordat un scurt interviu pentru ZIUA de CLUJ, în care a vorbit despre moralul echipei, despre aşteptările sale şi, desigur, despre fani.

Toată lumea e pregătită pentru derby, la „U"?
Desigur. Este o partidă foarte importantă, derby-ul Clujului. În clasament, CFR stă mai bine, noi venim însă după o victorie, chiar dacă la loviturile de departajare, în Cupa României. Aveam nevoie de această calificare, mai ales pentru moralul jucătorilor, după două înfrângeri. Am intrat după meci în vestiar şi i-am simţit bucuroşi, descătuşaţi. E un semn bun înainte de derby. Mergem în Gruia să câştigăm, deşi ar fi bun şi un rezultat de egalitate.

Cum se vedeau derby-urile Clujului de la distanţă, atunci când eraţi la Mediaş sau Pandurii?
Ca un meci cu multe orgolii şi ambiţii, cu multă animaţie în tribune. E o premieră pentru mine şi abia aştept derby-ul din Gruia.

În ultimele zile s-a vorbit mult despre bilete. Iniţial, că nu se pun în vânzare, apoi că se vând. Cum comentaţi strategia clubului CFR?
Ei sunt organizatorii, nu ne putem băga. Fiecare îşi cunoaşte strategia, e clar că vor să câştige, pentru că au pornit foarte bine. Sunt însă sigur că tribunele vor fi arhipline şi ne vor susţine pe noi.

Aveţi un mesaj pentru fani?
Ne dorim să fie cât mai mulţi şi să ne încurajeze aşa cum ştiu ei.

Pentru antrenorul Ogăraru există vreo ameninţare, în caz că echipa pierde în Gruia?
Nu se pune problema. George este la începutul carierei, vrea să facă lucruri bune şi are nevoie de răbdare. Sunt sigur că va face o echipă extraordinară la Cluj.

Există şi vreo primă specială pentru acest meci?
Nu, avem doar primele de obiectiv pe care băieţii le cunosc.

 

Comenteaza