Directorul Transylvania Open, după retragerea principalelor favorite: "Anumite lucruri ar trebui să se schimbe, astfel încât să nu mai avem de suferit"

Directorul Transylvania Open, după retragerea principalelor favorite: "Anumite lucruri ar trebui să se schimbe, astfel încât să nu mai avem de suferit"
| Foto: Transylvania Open

Patrick Ciorcilă a vorbit despre situația în care se află competiția de la Cluj, după ce cele mai bine clasate sportive de pe tabloul principal au declinat prezența cu doar câteva ore înainte de startul turneului.

Caroline Garcia și Donna Vekic erau principalele favorite ale Transylvania Open 2023, însă s-au retras din cadrul turneului de la Cluj cu doar câteva ore înainte de primele meciuri ale competiției, fiind urmate și de Anastasia Pavlyuchenkova.

Patrick Ciorcilă, directorul turneului, e dezamăgit de absența jucătoarelor pe care mulți fani ai tenisului doreau să le vadă, însă consolarea poate veni din parte sportivelor din România, aflate în număr mare pe tabloul principal, Sorana Cîrstea devenind chiar favorita 1 la câștigarea trofeului.

"Sunt onorat că este a treia ediție de Transylvania Open. Puțini știu că este o ediție care a fost la mare luptă – am fost foarte aproape să nu mai avem această licență. Avem multe retrageri – și nu vreau să nu vorbim despre asta, mai ales că au fost multe retrageri în ultimul moment – dar și noi, ca organizatori, am fost supărați și ne dorim să avem cel mai bun tablou posibil.

Tot timpul am fost transparenți și am comunicat exact ce jucătoare am știut că vor veni, am vorbit mult cu ele. Este final de an, este de înțeles, pe de-o parte, că multe s-au retras, dar eu sunt de părere că anumite lucruri ar trebui să se schimbe pentru organizatori, astfel încât să nu mai avem de suferit la nivel de imagine după ce comunicăm multe jucătoare de top.

Mulți probabil și-au cumpărat bilete pentru că am comunicat jucătoare de top. Ne pare rău, dar și noi, în aceeași măsură, vrem să avem cel mai bun tablou posibil, avem cele mai bune intenții. Într-o notă pozitivă: avem un turneu puternic, avem foarte multe românce pe tablou, Sorana și-a dorit foarte mult să vină la Cluj, e foarte motivată să fie aici.

Gabriela Ruse are din nou un tablou foarte complicat, ca și acum 2 ani, când a jucat în primul tur cu Simona Halep. Acum joacă pe linia favoritei 2. Avem și alte românce, pe Jaqueline Christian, pe Patricia Țig, pe Miriam Bulgaru, pe Ana Bogdan, care este clujeancă de-a noastră. Se anunță un turneu foarte bun, foarte disputat.

La semifinale și finale suntem 95% sold out. Sperăm să avem tribune pline, sperăm la semifinale cu patru românce și la o finală cu două românce, ar fi senzațional", a spus Patrick Ciorcilă.

Comenteaza