Dinamo, Astra și Craiova dau prima bătălie pentru play-off-ul Europa League. Unde poți vedea meciurile LIVE

Dinamo, Astra și Craiova dau prima bătălie pentru play-off-ul Europa League. Unde poți vedea meciurile LIVE
Dinamo o va înfrunta în această seară, la București, pe Athletic Bilbao, în prima manșă din turul 3 preliminar al Europa League. Tot azi, Astra Giurgiu va da piept acasă cu FC Oleksandriya, iar CS Universitatea Craiova va evolua împotriva lui AC Milan.

Dinamo revine în cupele europene după cinci ani de absență. La ultima participare, în august 2012, "alb-roșii" ratau grupele Europa League după 1-4 la general în fața ucrainienilor de la Metalist Kharkiv. Gruparea din Ștefan cel Mare nu s-a mai calificat în grupele unei competiții europene din 2009, când a eliminat-o spectaculos pe Slovan Liberec. În tur a fost 0-3, dar o săptămână mai târziu, Dinamo a câștigat cu 3-0, iar calificarea s-a decis la penalty-uri. Misiunea de astăzi nu se anunță a fi una ușoară. Bilbao a terminat pe locul 7 în ediția trecută din La Liga, dar Dinamo se va baza pe experiența lui Cosmin Contra, care a jucat și antrenat în Spania.

Astra Giurgiu participă pentru al cincilea an la rând în cupele europene. Fosta campioană a României a ajuns în play-off după ce a trecut de formația azeră FK Zira. Elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 3-1 acasă, iar în manșa secundă au remizat la scor alb. Sezonul trecut, Astra a înregistrat cea mai mare performanță din istoria participărilor în Europa. Astra s-a calificat în 16-imile Europa League, unde a fost eliminată greu de Genk. La Giurgiu, scorul a fost 2-2, iar în retur belgienii au câștigat cu 1-0. Adversara de azi, FC Oleksandriya, a terminat pe locul 5 ediția 2016-17 a campionatului ucrainean.

CS Universitatea Craiova se află la prima calificare în Europa după 24 ani. În 1993, oltenii au fost eliminați în runda a doua din Cupa Cupelor de PSG. Craiova a cedat acasă cu 0-2, iar la Paris partida s-a terminat 0-4. Echipa din Bănie va avea cel mai dificil adversar din această seară, AC Milan. Italienii au 18 titluri în palmares, 5 cupe ale Italiei și 7 trofee Champions League. Sezonul trecut, Milan s-a clasat pe locul 6 în Serie A.

Programul meciurilor și televizările:

Dinamo - Athletic Bilbao (ora 20:30, Arena Națională, TVR 1)
Astra - FC Oleksandriya (ora 20:30, Giurgiu, netelevizat)
CS Universitatea Craiova - Milan (ora 21:00, Craiova, Digisport 1)

Comenteaza