“Diavolii roşii”, în calea CFR-ului: Manchester United vine la Cluj

“Diavolii roşii”, în calea CFR-ului: Manchester United vine la Cluj
Manchester United, Galatasaray Istanbul şi Sporting Braga sunt formaţiile cu care CFR se va lua la trântă în grupa H a Ligii Campionilor.

CFR se va lupta de la egal la egal cu super-forţele Angliei şi ale Turciei, dar şi cu reprezentanta Portugaliei, singurul adversar aparent facil al grupei. Prima etapă se va disputa în a doua jumătate a lunii viitoare, pe 18 şi 19 septembrie. Oficialii din Gruia spun că stadionul Dr. Constantin Rădulescu va rămâne "casa" CFR-ului şi în cea mai importantă competiţie intercluburi.

"Feroviarii" şi-au aflat ieri adversarii pe care îi vor întâlni cu ocazia celei de-a treia lor participare în grupele Ligii Campionilor şi privesc cu mult optimism viitoarele dueluri din Anglia, Portugalia şi Turcia. Finanţatorul echipei, Arpad Paszkany, a anunţat că nici una dintre combatante nu îl sperie. "Vreau, în primul rând, să îi felicit pe cei care ne-au adus această mare bucurie. Ne-am calificat după patru victorii împotriva unor adversari puternici din Cehia şi Elveţia. Manchester este o forţă a Europei, Braga, una dintre cele mai bune echipe ale Portugaliei, iar Galatasaray, la fel, un adversar redutabil din Turcia. Nu ne sperie nici un adversar, ne vom bate cu toţi. Dacă vom fi la fel de concentraţi ca şi în partidele din preliminarii, cred că putem să scoatem un rezultat pozitiv. Nu mă gândesc la locul 3, mă gândesc la locurile 1, 2, 3. Fiecare partidă pleacă de la 0-0. În principiu, vom juca în Gruia, aici este casa noastră. Aţi văzut ce atmosferă a fost la meciul retur cu Basel. Suntem foarte aproape de realizarea unor transferuri importante, este vorba despre trei-patru jucători. Ne-ar trebui un fundaş lateral, doi mijlocaşi şi un atacant. Contractele lor vor fi înregistrate până cel târziu luni la prânz", a declarat ieri Paszkany, în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi tehnicianul Ioan Andone, omul care va antrena până la urmă în grupele Ligii Campionilor, după ce, la primul său mandat în Gruia, visul i-a fost năruit. "Vor fi şase meciuri de foc, dar pe mine mă preocupă acum campionatul. La meciurile acestea jucătorii vor fi extrem de motivaţi pentru că e competiţia supremă. Eu spun că o să putem face puncte. Asta depinde de multe aspecte, de forma jucătorilor, de accidentaţi, să vedem. Toate sunt echipe puternice, uitaţi-vă la Galatasaray, nu mai vorbim de Braga, care i-a scos pe Udinese!. De Manchester United nu mai trebuie să vorbim, o cunoaşte toată lumea", a completat "Fălcosul".

Palmaresul lui Manchester United este de-a dreptul impresionant. Înfiinţată în anul 1878, echipa pregătită de Sir Alex Ferguson are în vitrina clubului, printre altele, nu mai puţin de 19 titluri câştigate în Premier League, 11 Cupe ale Angliei, şi patru Cupe ale Ligii Angliei. Fondată în 1905, gruparea Galatasaray, la care au făcut senzaţie "Regele" Hagi şi Gică Popescu, se laudă cu 18 campionate ale Turciei, 14 Cupe şi 12 Supercupe. Actuala echipă a lui Beto, fostul portar al CFR-ului, a reuşit anul trecut o clasare pe ultima treaptă a podiumului în prima ligă din Portugalia şi rămâne o adversară redutabilă pentru campioana României.

Cadu: "Cu Braga şi Galata avem şanse"

Căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu, spune că formaţia sa are toate atuurile să treacă de reprezentantele Portugaliei şi Turciei. "Cu Braga şi Galatasaray avem şanse, ne vom lupta de la egal la egal cu fiecare, dar rămâne o grupă grea. Eu cred că vom trece de ele, orice e posibil. Am vrut să picăm cu o echipă din Portugalia şi aşa a fost", a conchis fundaşul CFR-ului.

 

 

Comenteaza