Dezvăluiri incendiare: Cum au încercat oficialii CFR să "îngroape" Universitatea Cluj

Dezvăluiri incendiare: Cum au încercat oficialii CFR să
Agentul de jucători Marcel Popescu a făcut dezvăluiri şocante despre CFR Cluj, tocmai în ziua în care şefii clubului sunt acuzaţi de procurori că ar fi "sifonat" 8,5 milioane de euro din banii primiţi în urma participării în Champions League.

Cunoscutul impresar a vorbit, la ProSport LIVE, despre ceea ce s-a întâmplat de-a lungul anilor la CFR Cluj. 

"Evenimentele care s-au întâmplat astăzi la Cluj cred că vor da liber la multe informaţii pe care voi aţi încercat să le aflaţi, dar nu puteau fi certificate. Se spunea că au fost aduşi jucători care au mers în ţară la alte cluburi, nefiind folositori în acel moment. Mi-aş permite să spun că nu erau folositori, dar erau folosiţi. Cam cum erau folosiţi jucătorii care prestau servicii, să fiu elegant, la începtul campionatului. Se ştiau în trecut echipe care porneau campionatul cu +18 la "adevăr" (n.r. cu şase victorii în deplasare asigurate)", a declarat Marcel Popescu.

VIAŢA CFR-ULUI ÎNSEAMNĂ MOARTEA UNIVERSITĂŢII CLUJ

Impresarul a vorbit şi despre rivalitatea dintre "U" şi CFR, care a ajuns la cote inimaginabile pentru lumea civilizată: "Nu se întâmplă nimic spectaculos la CFR. În momentul în care am fost întrebat de ce am plecat, am răspuns că nu mai sunt de acord cu o anumită practică. Practică însemnând că viaţa CFR-ului înseamnă moartea Universităţii Cluj. Concret, era un meci la Caracal, preşedinte la Craiova era George Ilinca, iar executiv era Jean Niţulescu. Dacă vor, şi am încredere în integritatea lor, vor recunoaşte. Jucau cu U Cluj şi mie mi s-a cerut să merg să dau bani, 10.000, Craiovei, ca să o bată pe U Cluj. Am spus: cum puteţi să faceţi aşa ceva? De ce trebuie să dispară U Cluj? În acel moment am intrat într-un conflict", a mai spus Marcel Popescu.

"CFR, VENITURI DE 47 MIL. EURO ÎN 3 ANI DE C.L."

Marcel Popescu susţine că veniturile clubului din Gruia, în anii în care a participat în cea mai importanţă competiţie europeană, s-au apropiat de 50 de milioane de euro.

"Starea de insolvenţă a CFR-ului are documente pe masă în care clubul a avut intrări în cei trei ani de Champions League de 47 de milioane de euro! [...] La acuzele care s-au adus, cred că procurorii sunt foarte aproape de "modus operandi", cu firme fictive scoase în exterior. Comisioane care nu trebuiau plătite şi a fost inventat un sistem ca să se plătească în off-shore comisioane. Facturile erau corecte, plăţile erau corecte, dar în mod normal nu avea sens să se facă plăţile. Asta e părerea mea. Comisionul pentru fiecare jucător a fost de 150-200 (n.r. de mii de euro), intrări-ieşiri, intrări-ieşiri, intrări-ieşiri, dar comisioanele erau plătite. Fac afirmaţii pe ceea ce deţin ca informaţie în momentul de faţă", a declarat Marcel Popescu la ProSport LIVE.

Comenteaza