Dezamăgire la debutul lui Rădoi. România a obținut doar o remiză cu Irlanda de Nord

Dezamăgire la debutul lui Rădoi. România a obținut doar o remiză cu Irlanda de Nord
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

“Tricolorii” au încheiat la egalitate, scor 1-1, în prima partidă a noii ediții a Ligii Națiunilor.

Partida de pe Arena Națională a început echilibrat, cu un oarecare plus pentru “tricolori”. România a încercat mai multe acțiuni în jumătate adversă, însă fără să pună în pericol poarta irlandezilor. Totuși, puțin după jumătate reprizei, în urma unei lovituri libere bătute de Hagi, Pușcaș a primit o pasă de la Chiricheș și a reușit să deschidă scorul (25).

Și după marcarea golului, tot “tricolorii” au avut inițiativa, dar fără succes pe tabelă. Cu șase minute înainte de pauză, oaspeții au rămas în inferioritate numerică, după eliminarea lui Magennis. Astfel, scorul pauzei a fost 1-0 pentru România.

Startul actului secund s-a desfășurat după același scenariu ca și prima parte. La opt minute de la reluare, Pușcaș reluat bine cu capul, însă goalkeeper-ul Irlandei de Nord a reușit să rețină (53). Imediat, Bancu a avut și el șansa de a majora diferența, însă balonul trimis de el s-a scurs prin fața porții (58).

“Tricolorii” au continuat să pună presiune, iar Stanciu a fost și el aproape de marca, dar portarul s-a opus, iar, mai apoi, oaspeții au fost cât pe ce să înscrie un autogol, după ce Evans a trimis în bara propriei porți. La intrarea în ultimele 10 minute, Peacock-Farrell și-a salvat din nou echipa, la un șut al lui Pușcaș.

România s-a retras în propria jumătate, iar oaspeții au profitat. Wyhte a reușit să egaleze, în urma unei faze la care defensiva “tricolorilor” a fost lipsită de reacție (86). La faza imediat următoare, românii au răspuns, dar șutul lui Alibec a zguduit bara porții Irlandei de Nord. Maxim a mai avut o bună oportunitate în prelungiri, însă scorul final a fost 1-1.

Echipe de start:

România: Tătărușanu – Hanca (Nedelcearu ‘85), Chiricheș, Toșca, Bancu – Maxim, Cicâldău (Nistor ‘74), Stanciu – Hagi (Crețu ‘56) – Pușcaș, Alibec

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell - McNair, Cathcart, Ballard - Dallas, Davis (cpt.), Evans (Lafferty ‘77), Lewis - Magennis, Saville – Washington (Whyte ‘65)

 

Comenteaza