Derby fără sclipire. Cei mai tehnici fotbalişti vor lipsi la meciul CFR- Steaua

Derby fără sclipire. Cei mai tehnici fotbalişti vor lipsi la meciul CFR- Steaua
Miriuţă şi Reghecampf au probleme mari de lot înaintea partidei directe din 8 martie.

CFR Cluj a remizat vineri cu Viitorul Constanţa în deplasare (1-1) şi a rămas fără victorie în 2014, dar problemele "feroviarilor" nu se opresc aici. Miriuţă nu va putea miza pe Chanturia şi Gabionetta în derby-ul cu Steaua, de sâmbătă. De asemenea, nici Reghecampf nu îşi va putea trimite în teren cel mai tehnic fotbalist, pe Lucian Sânmărtean.

Echipa din Gruia a scos o remiză la Chiajna, cu Viitorul Constanţa, Maftei egalând în prelungirile meciului. Fără nici o victorie în 2014, formaţia lui Miriuţă se pregăteşte să primească vizita Stelei pe 8 martie într-un meci ce se anunţa foarte spectaculos. Cele două formaţii şi-au pierdut, însă, cei mai tehnici fotbalişti înaintea duelului direct. Miriuţă nu va putea miza pe Chanturia şi Gabionetta, în timp ce Reghecampf nu-l va putea folosi pe Lucian Sânmărtean, fotbalist care a impresionat după transferul de la FC Vaslui.

Chanturia e convocat la lotul national al Georgiei şi se va întoarce la Cluj doar pe 7 martie, cu o zi înaintea meciului, iar Gabionetta este suspendat după ce a fost eliminat în meciul cu Viitorul Constanţa. Lucian Sânmărtean a luat al şaptelea galben din acest campionat şi este, la rândul său, suspendat. În plus, opt jucători de la Steaua sunt convocaţi la echipele naţionale şi vor evolua miercuri în meciuri internaţionale: Gardoş, Pintilii, Chipciu, Tănase şi Tătăruşanu (România - Argentina), Georgievski (Macedonia - Letonia), Szukala (Polonia - Scoţia), Varela (Insulele Capului Verde - Luxemburg). Astfel, Reghecampf nu-i va avea la antrenamente pe 7 dintre titularii săi.

"Avem nişte probleme de lot şi sper să ne descurcăm la partida cu Steaua. Nu ştiu cum va reveni Chanturia de la lot şi e doar o zi până la meci, el va sosi pe 7, iar pe 8 jucăm cu Steaua. Aş fi avut nevoie de el, aveam nevoie pentru că e un fotbalist de mare calitate. Nu-l am nici pe Monroy care e suspendat, iar Muniru e accidentat. Sper să fim inspiraţi şi să câştigăm acest joc. Îmi place atitudinea fotbaliştilor mei, ei luptă şi îşi doresc foarte mult să câştige. Am nişte gladiatori şi nu pot fi decât mulţumit pentru asta. Există dorinţă de a câştiga. Sper să o batem pe Steaua", a explicat Vasile Miriuţă, antrenorul CFR-ului.

Sosit de doar câteva zile în Gruia, Chanturia a debutat în Liga I în meciul cu Viitorul Constanţa. Georgianul a fost decisiv pentru CFR Cluj, executând perfect cornerul din care Maftei a reuşit să restabilească egalitatea în prelungiri.

Stoica e arogant

Managerul Stelei a prefaţat întâlnirea de sâmbătă şi crede că echipa sa se va impune în Gruia. "Vom juca în faţa unui adversar care ne-a învins o singură dată de la revenirea în Liga I. Trebuie să reîncepem seria victoriilor şi să învăţăm mult din egalul cu Dinamo. Mergem la Cluj să câştigăm, e clar. Şi cred că ne vom impune", a spus Mihai Stoica. Victoria de care amintea oficialul Stelei datează din 2005, când CFR a câştigat acasă cu
1-0, după un gol înscris de Coroian.

 

Etichete
Comenteaza