Decizie amânată: CFR, condusă de fostul „secund"

Decizie amânată: CFR, condusă de fostul „secund
Arpad Paszkany a fost refuzat de doi tehnicieni din Italia şi a amânat până săptămâna viitoare numirea unui nou antrenor. Un fost jucător la "U" va fi "interimar".
">

Echipa din Gruia va fi pregătită momentan de către antrenorul secund Francisc Dican. El va sta şi pe banca tehnică la următorul meci cu CS Turnu-Severin, din deplasare, programat mâine. La începtul săptămânii viitoare, conducerea va anunţa oficial succesorul lui Ioan Andone.

CFR nu se grăbeşte să numească un înlocuitor pentru Ioan Andone. Finanţatorul Arpad Paszkany a luat legătura cu mai multi antrenori din Serie A, dar a fost refuzat, pe rând, de Eduardo Reja şi Walter Novellino , ambii preferând să rămână în Italia, în aşteptarea unor oferte. Lista de Serie A îi mai cuprinde pe Davide Bellardini, Alberto Cavasin şi Pasquale Marino, dar negocierile sunt greoaie. Mai mult, preşedintele Iuliu Mureşan şi directorul sportiv al CFR-ului, Răzvan Zamfir, încearcă să-l convingă pe Paszkany să opteze pentru un antrenor de pe piaţa portugheză, iar o decizie finală va fi luată în următoarele zile.

"Nu ne-am hotărât, încă se discuta, lista cu numele antrenorilor e destul de lungă. Anunţul cu noul tehnician se va face, cel mai probabil, luni, iar la următorul meci pe bancă va sta Francisc Dican (antrenor secund - n.red.) Nu vom accepta clauze de cinci sute de mii de euro pentru nici un antrenor. Nu văd justificarea pentru sume compensatorii pentru cineva care e plătit în fiecare lună, rezultatele îl ţin pe un antrenor la echipă. Preşedintele şi staff-ul au început discuţiile cu antrenorii recomandaţi de diferiţi agenţi sau colaboratori pe care îi avem. Novellino este una dintre variante. Sunt şi unii antrenori care sunt sub contract cu echipele lor, dar doar juridic şi trebuie să îşi încheie socotelile cu cluburile respective. Ne trebuie un antrenor care să aibă rezultate internaţionale şi să fi activat într-un compionat important." a spus Arpad Paszkany la GSP TV.
Astfel, fostul fotbalist al Universităţii Cluj, Francisc Dican, îşi va face debutul ca antrenor principal în Liga I în jocul de mâine seară, de la Turnu Severin.

Dican a fost adus ca "secund" la echipa din Gruia în urmă cu aproape doi ani, făcând parte din staff-urile lui Alin Minteuan, Jorge Costa şi Ioan Andone.

Cadu, neinteresat de antrenor

Deşi preşedintele Iuliu Mureşan a repetat că mereu se consultă cu Ricardo Cadu, atunci când vine vorba de luarea unor decizii importante, căpitanul CFR-ului susţine că nu are nici o implicare. Cadu îl regretă pe Andone şi e indiferent în alegerea noului tehnician. "Nu mă interesează chiar deloc. Din partea mea, poate să vină şi un chinez, nu contează. Conducerea hotărăşte, pe mine chiar nu mă interesează acest lucru. Cu Ando mai vorbesc şi acum, a rămas foarte buni prieteni, am avut o relaţie excelentă cu el", a declarat Cadu pentru ZIUA de CLUJ.7

"Săpat" de Mureşan?

Aparent, Andone a rămas în relaţii apropiate cu cei de la CFR Cluj, dar nu s-a înţeles niciodată cu preşedintele Iuliu Mureşan şi cu directorul sportiv Răzvan Zamfir. "Nu s-au înghiţit niciodată, nu s-au înţeles în mai multe privinţe. Andone a fost mai apropiat de Paszkany, pe Mureşan şi pe Zamfir nu i-a suportat. Şi nici ei pe el, poate a fost şi ăsta unul dintre motivele pentru care a plecat. Paszkany i-a acordat încredere lui Andone, între ei a fost o relaţie corectă. Ando nu putea colabora deloc cu ceilalţi doi, deşi s-au făcut nenumărate încercări în această privinţă", a povestit o persoană din anturajul clubului.

 

Etichete
Comenteaza