Debut cu dreptul. CFR-ul învinge Chiajna în prima etapă - VIDEO

Debut cu dreptul. CFR-ul învinge Chiajna în prima etapă - VIDEO
CFR Cluj a întrecut pe teren propriu Concordia Chiajna cu scorul de 2-0 (0-0), în prima etapă a sezonului regulat din ediţia 2016-17 a Ligii 1.

Feroviarii au asaltat poarta lui Bălgrădean încă din debutul partidei, iar în minutul 5 a survenit şi prima oportunitate de gol pentru gazde. Cristi Bud a recepţionat o centrare de la Tiago Lopes şi a reluat cu capul puţin pe lângă poartă. "Vişiniii" au continuat să ameninţe defensiva Chiajnei.

În minutul 11, fundaşul Larie a încercat să-l surprindă pe Bălgrădean cu o "foarfecă" spectaculoasă, dar balonul a fost reţinut fără mari probleme de către acesta. Două minute mai târziu, trupa din Gruia îl pune din nou în dificultate pe goalkeeperul Chiajnei, atunci când Bud trimite cu capul puţin pe lângă buturi, după o centrare primită de la Mario Camora.

În minutele care au urmat, clujenilor au avut alte două situaţii prin care ar fi putut deschide scorul. În minutul 16, căpitanul Camora a primit o pasă de la Păun şi a şutat cu efect la poarta lui Bălgrădean, dar cel din urmă a reuşit să respingă. În minutul 18, Petrucci şutează de la 20 m puţin pe lângă poarta adversă.

Concordia nu a reuşit să străpungă apărarea adversă în primele 20 minute ale jocului, dar s-a evidenţiat prin tenacitatea portarului Bălgrădean, care a oferit un plus de siguranţă prin intervenţiile sale. Primele şanse de gol ale oaspeţilor, trei la număr, au venit după prin Pena (21), Feussi (22) şi Roşu (26).

Ocazia lui Roşu rămâne şi cea mai importantă acţiune a Chiajnei din partida de aseară. Fostul mijlocaş al CFR-ului a ajuns în situaţie de unu la unu cu portarul Traian Marc, dar a nimerit bara.

Ultima fază notabilă a primei reprise i-a aparţinut lui Cristi Bud (37), care a şutat peste buturile lui Bălgrădean după o pasă primită de la Alexandru Păun.

Primele minute ale actului secund au fost de partea Chiajnei, trupa pregătită de Săndoi ameninţând poarta lui Marc printr-un şut al lui Cristescu (49) de la 30 m. De asemenea, Răzvan Grădinaru (53) l-a încercat pe goalkeeperul clujenilor, printr-o execuţie de la 35 m, care a trecut peste poarta adversă.

Ocaziile lui Juan Carlos Ruiz (60), respectiv Camora (63), dar şi înlocuirea lui Bud cu Bruno Guimaraes (64) au reprezentat semnalul că CFR vrea toate cele 3 puncte.

În minutul 66 a venit primul gol. Spaniolul Cristian Lopez a fost servit perfect de Lopes şi a trimis simplu, cu latul, în plasa lui Bălgrădean. Clujenii aveau să "închidă" tabela două minute mai târziu, când Guimaraes a făcut 2-0, reluând cu capul o centrare a croatului Antonio Jakolis. Chiajna nu s-a predat uşor şi ar fi putut reduce din handicap la ocazia lui Roşu din minutul 70.

Finalul a fost controlat în mare parte de "feroviari", care au avut alte trei oportunităţi importante de a marca prin Guimaraes (71), Jakolis (78) şi Tiago Lopes (80). Mijlocaşul oaspeţilor, Robert Răducanu, intrat în locul lui Grădinaru în min. 75, a semnat şi ultima acţiune notabilă a meciului de ieri, printr-o lovitură de cap, reţinută fără mari probleme de Traian Marc.

Per ansamblu, CFR Cluj a reuşit să controleze primul joc din sezonul 2016-2017 al Ligii 1, creându-şi un număr semnificativ de ocazii la poarta adversă, dar a avut şi o clipă de neatenţie la faza din minutul 26, când Roşu a fost scăpat din marcaj şi s-a aflat foarte aproape de gol (şutul său a lovit bara porţii lui Marc).

Concordia Chiajna s-a evidenţiat prin Bălgrădean, portar care şi-a salvat nu de puţine ori echipa de la primirea golului, dar şi prin acţiunile construite de Pena, Grădinaru, Cristescu sau Roşu, puţine la număr, dar care ar fi putut răsturna echilibrul disputei de aseară.

Click aici pentru REZUMATUL VIDEO al partidei CFR Cluj - Concordia Chiajna (2-0)

Concordia mizat în Gruia pe un sistem defensiv (5-4-1), cu toţi cei trei fundaşi centrali din lot în primul 11, spre deosebire de CFR Cluj, care a utilizat o tactică echilibrată şi ofensivă în acelaşi timp (4-4-2).

În urma acestui rezultat, CFR Cluj recuperează 3 din cele 6 puncte de penalizare şi se apropie de obiectivul stabilit de Vasile Miriuţă, acela de a fi pe plus după primele trei etape. Chiajna pierde primul meci de campionat, continuând seria eşecurilor, după cel suferit în finala Cupei Ligii cu Steaua de acum o săptămână.

La finalul partidei, "feroviarii" au sărbătorit prima victorie a sezonului alături de fanii prezenţi în tribune:

Pentru CFR Cluj urmează o deplasare la Botoşani, pe 30 iulie, iar Concordia va evolua acasă cu FC Voluntari, pe 1 august.


CFR Cluj - Concordia Chiajna 2-0 (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: 9.000

CFR Cluj (4-4-2): Traian Marc - Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora (cpt.) - Petrucci, Juan Carlos, Jakolis (Tînc, min. 86), Păun - Cristian Lopez (Răzvan Horj, min. 76), Bud (Guimaraes, min. 63)
Rezerve: Mincă, Tînc, Horj, Szilard, Nascimento, Bruno Guimaraes, Negruţ
Antrenor: Vasile Miriuţă

Concordia Chiajna (5-4-1): Bălgrădean (cpt.) - Feussi (Serediuc, min. 75), Mamele, Melinte, Tincu, Bucurică - Madeira, Grădinaru (Robert Răducanu, min. 75), Marian Cristescu, Roşu - Marius Pena
Rezerve: Iacob, Serediuc, Constantinescu, Bărboianu, Robert Răducanu, Adrian Cristea, Răzdan
Antrenor: Emil Săndoi

Au marcat: Cristian Lopez (66), Bruno Guimaraes (68)

Cartonaşe galbene: Cristi Bud, Mario Camora/Marius Pena, Răzvan Grădinaru, Tincu

Arbitri: Sebastian Colţescu (centru), Daniel Mitruţ, Ciprian Dansa (tuşieri), Robert Dumitru (rezervă)

Comenteaza