De ce nu poate pleca Burcă de la CFR Cluj pe 1,8 milioane de euro

De ce nu poate pleca Burcă de la CFR Cluj pe 1,8 milioane de euro
| Foto: Sport Pictures

Andrei Burcă a fost unul dintre liderii echipei CFR Cluj sezonul trecut, când "feroviarii" au câştigat al patrulea titlu de campioană la rând. Fundaşul îşi doreşte să plece în străinătate, iar ardelenii ar putea câştiga aproape 2 milioane de euro, însă şansele unui transfer scad pe zi ce trece. 

Pentru Andrei Burcă existau două oferte clare pentru transferul în străinătate, iar CFR Cluj avea posibilitatea să ia 1,8 milioane de euro! Un transfer pe care şi el şi-l dorea foarte mult.

Şansele de plecare îi scad lui Burcă. Motivul este accidentarea suferită în cantonamentul naţionalei, pe 30 mai 2021. Andrei Burcă a părăsit atunci cantonamentul echipei naţionale în care se afla pentru jocurile cu Georgia (1-2) şi cu Anglia (0-1), iar ulterior a sperat în mai multe momente că se va putea antrena normal cu echipa de club.

Numai că accidentarea continuă să-i provoace dureri, iar după ultima examinare medicală s-a luat decizia să nu mai facă nimic timp de o lună pentru a scăpa de probleme. Teoretic ar mai fi timp pentru un transfer afară, dar absenţa lungă îi va face reticenţi pe cei care erau dispuşi să ofere atâţia bani pentru internaţionalul român, a transmis digisport.ro.

În aceste condiţii, CFR Cluj va rămâne cu un jucător de valoare, dar bugetul echipei va fi privat de o infuzie de capital extrem de necesară pentru o echipă la care salariile sunt mari, probabil cele mai mari din Liga 1. 

„Andrei Burcă a suferit o entorsă la nivelul genunchiului drept și astfel a devenit indisponibil pentru partidele cu Georgia și Anglia, azi va părăsi cantonamentul. Sănătate Andrei, te așteptăm și mai puternic la meciurile pentru Mondial din toamnă!”, s-a scris pe 30 mai 2021, pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale.

Andrei Burcă, apărător central din Bacău, a fost transferat de CFR Cluj în 2019, de la FC Botoșani, pentru 200.000 de euro. Fundașul s-a impus în echipa de start a ardelenilor, iar anul trecut a ajuns la echipa națională a României, unde a strâns deja șase partide.

Comenteaza