Dan Petrescu: “Vreau un campionat fără play-off. Chiar cu 18 echipe!”

Dan Petrescu: “Vreau un campionat fără play-off. Chiar cu 18 echipe!”

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, susține ideea revenirii la sistemul fără play-off în Liga 1 și solicită chiar 18 echipe. El contestă și obligativitatea introducerii tinerilor (regula U21), care i-a dat mari bătăi de cap.

"Am și eu o voce, sper să mă asculte cineva. Eu aș face un campionat cu 18 echipe, 34 de etape. Ar fi foarte bine așa. De ce play-off, de ce să îmi tai punctele, de ce să îmi iei puncte? Fără regula U21, campionat normal, domnilor. Haideți să intrăm și noi în Europa! Noi ieșim din Europa? Toată lumea are așa.

România e o țară mare, cu multe cluburi, un campionat cu 18 echipe ar fi fantastic. Că vor 16 echipe… ar fi 30 de meciuri, parcă sunt prea puține. Eu aș face 34 de meciuri, cu echipe adevărate. Să vină și Timișoara, să vină Aradul, Ploieștiul.

Să vină mai multe echipe și să jucăm un campionat adevărat, fără înjumătățirea punctelor. E logic și simplu. Nu înțeleg de ce vrem să complicăm cu play-off și cu play-out. 14 echipe câte avem noi acum e prea puțin pentru o țară așa de mare”, a spus Dan Petrescu.

Federația Română de Fotbal (FRF) își propune să schimbe structura Ligii 1, începând cu sezonul 2021-2022, conform Pro Sport. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a confirmat că aceasta va avea 16 echipe, față de 14 în prezent, și că se va renunța la sistemul cu play-off și play-out.

Comenteaza