Dan Petrescu, prezentat oficial la CFR Cluj. Care sunt obiectivele ”Bursucului” și ce ofertă a refuzat din Polonia

Dan Petrescu, prezentat oficial la CFR Cluj. Care sunt obiectivele ”Bursucului” și ce ofertă a refuzat din Polonia
Dan Petrescu (49 ani) a fost prezentat, la stadionul din Gruia, în calitate de antrenor principal al CFR-ului. ”Am venit la un club care știe ce înseamnă să câștigi”, a spus fostul component al "Generației de aur".

"Bursucul" revine în Liga 1 după aproape doi ani în care a activat la cluburi precum Jiangsu Suning (China), Kuban Krasnodar (Rusia) sau Al Nasr (Dubai). Ultima sa experiență din România a fost în 2015, la ASA Târgu-Mureș, unde a stat pe bancă la un singur meci. Tehnicianul român l-a înlocuit pe Vasile Miriuță, antrenor care și-a reziliat contractul cu ardelenii. 

"Mă bucur că m-am întors acasă, în România. Le mulțumesc celor de la CFR pentru încrederea acordată. CFR e un club care știe ce înseamnă să câștigi, să joci în Champions League, și asta m-a făcut să aleg acest club. Sunt conștient că venirea mea aici a făcut ca și presiunea asupra echipei să fie mai mare, să avem obiective mărețe. Rămâne de văzut dacă voi putea. Ceea ce pot să promit e că voi munci la fel cum am făcut-o la toate cluburile. Voi fi devotat 7 zile din 7, 24 ore din 24. Voi încerca să scot maximul din acești jucători pe care îi am la dispoziție.

În momentul de față avem un lot slab numeric, în formare, pe care trebuie să-l completăm. Din păcate, timpul e scurt, dar facem tot posibilul ca să-l completăm pentru a ne putea îndeplini obiectivele. Eu cred că ar fi bun un mix, și jucători tineri, experimentați, și din România, și din străinătate. Poli Iași a avut rezultate foarte bune cu jucători experimentați, pentru nivelul lor, a terminat pe 7. Gică Hagi a avut și el un mix, n-a avut numai jucători tineri, dacă lucra numai cu tineri nu cred că reușea să ia titlul", a declarat Petrescu.

A refuzat locul 2 din Polonia

Cu o zi înainte de a fi prezentat la CFR, Dan Petrescu a recunoscut că a fost contactat de vicecampioana Poloniei, Jagiellonia Bialystok. "Dacă era să aleg banii, am avut oferte mult mai bune din străinătate. Chiar vineri am fost sunat de o echipă din Polonia, locul 2, dar mi-am dat cuvântul că vin aici. Mi s-a oferit un proiect, am semnat un contract pe doi ani și voi fi susținut din toate punctele de vedere", a afirmat acesta.

Primul obiectiv e calificarea în play-off

Petrescu o vede pe Viitorul drept principală favorită la titlu în sezonul viitor, dar își dorește să termine cât mai sus cu CFR-ul. "Deocamdată trebuie să plecăm cu un obiectiv clar, calificarea în play-off. În opinia mea, favorită la titlu e Viitorul, pe doi Steaua, pe locul trei Dinamo. CFR pleacă cu șansa a patra, dar noi încercăm să ajungem cât mai sus", spune Petrescu.

"De foarte mult timp mi-am dorit un antrenor titrat"

"Sunt foarte fericit că-l am alături pe Dan Petrescu. De foarte mult timp mi-am dorit un antrenor titrat, cu clasă, care are un CV impresionant, atât ca jucător, cât și ca antrenor. A câștigat campionate, cupe, în mai multe țări. Pentru noi este o împlinirire că-l avem aici. Am fost mai mult adversari în fotbal, dar sunt convins că împreună vom face o treabă foarte bună. Vom încerca să-i asigurăm un lot competitiv, cu care să-și poată atinge obiectivele", a declarat președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan.

Pe 3 iulie, CFR va primi un răspuns din partea Federației în privința cererii de înscriere a echipei secunde în liga a treia. "O să creștem mult activitatea la centrul de copii și juniori. Echipa U19 a câștigat campionatul. Am făcut o cerere la FRF, iar în data de 3 iulie vom primi un răspuns. În funcție de locurile care sunt vom putea fi înscriși și noi".

Duminică, CFR Cluj a plecat într-un cantonament la Brașov, care va dura până în 21 iunie. În ultima zi a acestui stagiu, "feroviarii" vor avea un meci amical cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În perioada 24 iunie - 7 iulie, va fi programat al doilea turneu de verificare al formației din Gruia, în Solvenia, la Maribor.

A plecat Marc

CFR Cluj i-a reziliat, vineri, contractul goalkeeperului Traian Marc. La capitolul veniri, ardelenii au bătut palma cu atacanții Urko Vera și Marius Coman, fundașii Alexandru Vlad și Sasa Balic, respectiv mijlocașul Ovidiu Hoban.

Noul staff administrativ al clubului va fi format din președintele Iuliu Mureșan, acționarul majoritar Marian Băgăcean și foștii jucători Bogdan Mara și Marius Bilașco. Mara va fi manager-sportiv, iar Bilașco se va ocupa cu activitățile de scouting.

CV Dan Petrescu

De-a lungul carierei, Dan Petrescu le-a mai pregătit pe Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al-Arabi, ASA Tg. Mureş sau Jiangsu Sainty.

În calitate de tehnician, a luat un titlu cu Unirea Urziceni (2008-09), Supercupa României cu ASA Târgu-Mureș (2015) și Cupa Chinei cu Jiangsu Suning (2015). El a ieșit vicecampion al Poloniei cu Wisla Cracovia (2005/06). În 2009, Petrescu a făcut 8 puncte cu Unirea Urziceni în grupele Champions League.

Comenteaza