Dan Petrescu, precaut înaintea partidei cu Inter d'Escaldes: "Își vor juca șansa. Vor da 200%"

Dan Petrescu, precaut înaintea partidei cu Inter d'Escaldes: "Își vor juca șansa. Vor da 200%"
| Foto: ZIUA de Cluj

Antrenorul formației din Gruia a vorbit la superlativ despre adversara din turul secund al Conference League.

După eliminarea din Liga Campionilor, CFR Cluj se vede în situația de a trece de trei tururi preliminare pentru a se califica în grupele unei competiții continentale. Primul adversar al "feroviarilor" în Conference League va fi Inter d'Escaldes, campioana Andorrei.

Înaintea partidei, tehnicianul a vorbit la superlativ despre adversari și a dezvăluit că nu se va putea baza pe Birligea, Roger și Mistrati.

"Am văzut meciurile lor din Liga Campionilor. S-a jucat un turneu de 4 echipe, în Islanda, pe sintetic. Nu e ușor să analizezi o astfel de echipă. Sunt 10 spanioli, un român și 7 internaționali din Andorra.

E cea mai bună echipă de acolo. Orice campioană are ADN de învingător și orice meci cu o campioană e greu și trebuie pregătit foarte bine. Și armenii aveau jucători de echipă națională. Au 10 jucători peste 33 de ani, cu experiență.

Feher, românul de acolo a și spus că își vor juca șansa. Vor da 200%. Meciul de acolo va fi la mare altitudine și toate echipele au suferit. Vor juca pe contraatac și se vor baza pe faze fixe. NIcio echipă care câștigă un campionat nu e slabă.

Pe jucători încerc să îi fac să înțeleagă că orice meci e greu. Dacă jucătorii cred că un meci e ușor, 100% nu îl câștigă. E important să legăm două victorii. Avem ceva probleme de lot, în special în atac", a declarat Dan Petrescu înaintea partidei.

Adrian Păun: "Accederea în grupe este vitală pentru noi"

La rândul său, mijlocașul campioanei României a prefațat jocul din turul secund al Conference League.

"Nu mai există echipe mici, valorile s-au cam egalizat. M-am uitat la partidele din cupele europene și au fost rezultate strânse. Echipele dau totul și își joacă șansa. La noi există motivație întotdeauna.

De când sunt la CFR nu îmi aduc aminte să fi avut atât ghinion ca și cu Pyunik. Trebuie să înscriem mai mult pentru a fi liniștiți. A fost o săptămână grea, toți am fost supărați.

Accederea în grupele Conference League este vitală pentru noi. Depindem de banii care vin de acolo și ne trebuie să ne calificăm", a spus mijlocașul.

Meciul dintre CFR Cluj și Inter Club d'Escaldes este programat joi, de la 20:30, pe arena din Gruia.

Comenteaza