Dan Petrescu, înaintea meciului cu Poli Iași: “Victoria e singura soluție pentru a ne menține cu șanse în lupta pentru titlu”

Dan Petrescu, înaintea meciului cu Poli Iași: “Victoria e singura soluție pentru a ne menține cu șanse în lupta pentru titlu”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Antrenorul CFR-ului crede că echipa sa mai are de jucat cinci final până la finalul play-off-ului.

Petrescu consideră că elevii săi sunt motivați și știu miza partidei cu ieșenii. “Atmosfera a fost una bună în această săptămână, mai ales că am câștigat, dar în același timp a fost un serioasă și băieții au fost concentrați pentru că nu ne permitem să ne relaxăm, având în vedere că mai avem cinci finale”, a declarat antrenorul din Gruia.  

Tehnicianul ”feroviarilor” știe că victoria în meciul din ”Copou” e singura variantă a clujenilor pentru a mai spera la titlu. “După ce vom vedea rezultatul dintre Steaua și Viitorul vom vedea dacă trebuie neapărat să câștigăm. Totuși, victoria e singura soluție pentru a ne menține cu șanse în lupta pentru titlu. Ne așteptam ca finalul de campionat să fie unul tensionat. Cred că atâta timp cât va fi acest sistem nu se va știi campioana cu mult timp înainte”, a spus Dan Petrescu.  

Fostul internațional a lăudat echipa din Moldova și crede că băieții lui Flavius Stoican vor face tot ce e posibil pentru a obține victoria. “La Poli Iași nu au convins rezultatele din acest play-off, dar jocul a fost foarte bun, cu noi, cu Steaua și cu Viitorul. Au avut un meci mai slab la Craiova, dar sunt convins că își doresc să câștige meciurile rămase până la final. Iașiul are un lot foarte bun, cu străini de valoare, au un antrenor ambițios, care a jucat la cel mai înalt nivel și știe fotbal. La începutul anului, nimeni nu ar fi pariat că ei vor fi în play-off. Cred că își merită locul”, a menționat tehnicianul clujenilor.

Antrneorul alb-vișiniilor susține că nu e la curent cu acțiunile începute de clubul din Gruia împotriva FCSB-ului. “Nu știu nimic despre vreun memoriu făcut de club împotriva Stelei. Când m-a sunat, Gigi Becali nu a încercat să mă influențeze în vreun fel. Nu vreau să comentez ce face clubul sau altcineva. Nu m-a surprins când m-a sunat domnul Becali pentru că în România nu mă mai surprinde nimic”, a spus fostul fundaș dreapta.  

Totuși, Petrescu se așteaptă la un nou război psihologic purtat de formația din capitală. “Nu știu dacă să mă aștept la șicane din partea steliștilor. “Dan Penalty” nu mai există acum. Altă echipă primește penalty-uri și e ajutată de arbitri acum. Totul e bine, dar dacă vor pierde la Viitorul, sătptămâna viitoare iar voi fi “Dan Penalty”. Acum când totul e bine, ce să mai zică”, a adăugat fostul campion al României.

Dan Petrescu a vorbit și despre reacțiile sale pe marginea terenului, dar nu crede că se poate schimba. “Nu cred că o să pot să mă schimb vreodată. Panin încearcă să mă schimbe, să mă placheze. Când mă uit la filmări nici eu nu înțeleg reacțiile mele, dar voi trăi cu siguranță fiecare meci la intensitate maximă”, a mai menționat “Super Dan”.

Antrenorul “feroviarilor” nu a vrut să discute despre alegerile de la FRF, dar nici despre declarațiile de după. “Nu am ce să comentez despre alegerile FRF sau despre reacțiile de după. Eu sunt antrenor de fotbal, nu vreau să mă implic în astfel de lucruri și nu aș vrea să comentez. Nu aș vrea nici în viitor să fiu implicat în alegerile de la Federație”, a încheiat tehnicianul.

CFR și Poli Iași se vor întâlni duminică, 22 aprilie, de la ora 20:45. În tur, clujenii s-au impus cu 2-1, la ultima fază a jocului.  

Comenteaza