Dan Petrescu, în apărarea lui Culio: "Lumea cerea schimbarea lui în min. 70, dar eu am zis că dacă fac asta scot inima echipei, sufletul"

Dan Petrescu, în apărarea lui Culio: "Lumea cerea schimbarea lui în min. 70, dar eu am zis că dacă fac asta scot inima echipei, sufletul"

Culio a bifat primul meci ca integralist de când a revenit la CFR Cluj, ieri seară, in meciul cu Craiova. Pe antrenorul campioanei, Dan Petrescu, nu-l interesează ce se spune despre Emmanuel Culio, chiar dacă argentinianul a fost criticat după prestația sa din meciul cu Jablonec, scor 0-1.

Emmanuel Culio (38 de ani) a bifat primul meci ca integralist de când a revenit la CFR Cluj. Evoluția sa a fost mai bună iar la final a oferit și primele declarații legate de acest come-back spectaculos. Culio a revenit la CFR Cluj pe 1 septembrie și a jucat în 3 meciuri până acum.

”A fost un an și jumătate foarte, foarte greu pentru mine. De aceea am și plecat acasă. Au fost probleme de sănătate cu soția mea, dar acum e bine. De aceea sunt foarte, foarte fericit. M-a sunat patronul de la CFR, m-a sunat Dan, m-au sunat oameni de aici din Cluj, care mi-au spus că mă vor înapoi. Eu am acceptat, mai ales că a fost un an și jumătate foarte, foarte greu. De aceea vreau să-i dedic această victorie soției mele”, a spus Culio, după meci, moment în care a izbucnit în lacrimi.

Antrenorul campioanei s-a încăpățânat să-l folosească în continuare pe mijlocașul de 38 de ani. Ba chiar a fost integralist în meciul cu Universitatea Craiova, scor 1-0. La final, Petrescu i-a făcut o caracterizare.

"Ați văzut și azi. Toată lumea cerea schimbarea lui în minutul 70, dar eu am zis că dacă fac asta scot inima echipei, sufletul. A rezistat 90 de minute foarte bine, mai ales că mijlocașii Craiovei sunt foarte tehnici, toți, nu a fost ușor. În Cehia a fost forță, acum tehnici, dar el la vîrsta lui a demonstrat. Bineînțeles că nu poate juca la fiecare trei zile, am fi nebuni, dar am mare încredere în el", a spus Dan Petrescu.

Emmanuel Culio a fost în centrul atenției fără să vrea la meciul Jablonbec - CFR Cluj 1-0, iar Gabi Balint a fost foarte ferm și l-a ironizat pe jucătorul în care Dan Petrescu are încredere oarbă, deși are 38 de ani.

"Culio poate să fie secund, cum zicea Dan Petrescu, sau poate la old boys. N-are nicio treabă, nici pregătire fizică. Trebuie un pic întinerită echipa. Nu știu dacă mai poate să-i ridice pe bătrâneii ăștia la nivelul la care erau", a spus Gabi Balint la Fotbal Club.

Culio a spus ieri seară că nu se mai gândește să plece la CFR Cluj și a spus chiar ce gânduri are după ce va renunța la fotbal. ”Vreau să mai joc, simt că pot și vreau să mă retrag din fotbal de aici, de la CFR Cluj. Apoi, după ce voi termina cu fotbalul, îl voi urma pe Dan Petrescu oriunde va merge. Voi fi secundul lui”, a mai spus Culio.

Comenteaza